Home / SVET / Trump nemá rád agresiu a pre konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou možno zruší stretnutie s Putinom

Trump nemá rád agresiu a pre konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou možno zruší stretnutie s Putinom

WASHINGTON 28. novembra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump možno zruší plánované stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Dvojica by sa mala zísť počas samitu G20 v Argentíne.

Šéf Bieleho domu v rozhovore pre The Washington Post uviedol, že schôdzku možno zruší pre nedávny konflikt v Kerčskom prielive.

Nechce žiadnu agresiu

Trump očakáva správu od svojho bezpečnostného tímu a následne sa rozhodne, či sa s Putinom stretne. „Možno to stretnutie napokon nebude,“ uviedol americký politik. „Nemám rád agresiu. Nechcem žiadnu agresiu,“ dodal.

Trump sa počas víkendu v Argentíne stretne aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Obe krajiny majú medzi sebou obchodné spory, ktoré by mohlo stretnutie prezidentov pomôcť vyriešiť. Čínske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že nedávny telefonický rozhovor politikov o obchodných a iných záležitostiach bol „neobyčajne pozitívny“.

Stretnutia so svetovými lídrami

Trumpov bezpečnostný poradca John Bolton potvrdil, že s prezidentom sa tiež stretnú nemecká kancelárka Angela Merkelová, japonský premiér Šinzó Abe, argentínsky prezident Mauricio Macri, juhokórejský prezident Mun Če-in, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a indický premiér Narendra Modi.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sanders sa vyjadrila, že Trump bude mať možnosť upevniť vzťahy s inými svetovými lídrami a podporiť globálny ekonomický systém založený na „voľnom, férovom a recipročnom obchode„.

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Chcete nám pomôcť skvalitniť a zlepšiť DENNÍK POLITIKA? Chcete nám pomôcť informovať verejnosť NESTRANNE, SLOBODNE A NEZÁVISLE ešte lepšie?

Uvítame pomoc stálych prekladateľov (angličtina, francúzština, španielčina, ruština, nemčina, prípadne aj iné jazyky), tvorcov videí, grafikov, informačných analytikov, autorov článkov, programátorov, študentov žurnalistiky, novinárov, jazykových korektorov/korektorky, proste každého, kto chce nejakým rozumným spôsobom zlepšiť obsah DENNÍKA POLITIKA.

Ozvite sa nám na email: redakcia@dennikpolitika.sk

Viac k témam: Azovské more, Čierne more, Donald Trump, Kerčský prieliv, Krym, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump nemá rád agresiu a pre konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou možno zruší stretnutie s Putinom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *