Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava prehral s favorizovaným Avangardom, zlomový bol podľa Országha druhý gól

HC Slovan Bratislava prehral s favorizovaným Avangardom, zlomový bol podľa Országha druhý gól

BRATISLAVA 25. novembra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) vyšli bodovo naprázdno už v štvrtom súboji za sebou. Zverenci trénera Vladimíra Országha v nedeľňajšom domácom súboji podľahli Avangardu Omsk 1:4.

„Belasí“ aj s kúskom šťastia držali bezgólový stav do 29. min, keď brankára Mareka Čiliaka prekonal v presilovke Denis Zernov. Na opačnej strane kontroval rovnako v početnej výhode Andrej Meszároš, no David Desharnais v 38. min vrátil hosťom najtesnejší náskok. V tretej časti poistili triumf Avangardu opäť Zernov a Viktor Staalberg.

Po 33 dueloch základnej časti má Slovan na svojom konte 22 bodov (skóre: 59:115) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 10. miesto, na ôsmu priečku znamenajúcu prienik do play-off stráca šesť bodov. Na Slovan teraz čaká séria troch duelov u súperov – v Moskve proti Dinamu, v Podoľsku proti Víťazu a v Helsinkách proti Jokeritu. Doma sa predstaví v stredu 5. decembra o 18.30 h proti Ufe.

Kontinentálna hokejová liga (KHL)

nedeľa

HC Slovan Bratislava – Avangard Omsk 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 35. Meszároš (Klok, Jeglič) – 29. Zernov (J. Medvedev, Čudinov), 38. Desharnais (Manukjan, Košelev), 51. Zernov (Širokov), 56. Staalberg (Semionov)
Vylúčení: 6:2 na 2 min, navyše: Meszároš (Slovan) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Kulakov – Golovľov, Savenkov (všetci Rus.), 6874 divákov

Zostavy:
Slovan: Čiliak – Sersen, A. Jánošík, Grman, Klok, Meszároš, Švarný, Bačík – Řepík, Taffe, Červený – Jeglič, M. Sukeľ, Liška – Lamper, Bailey, Lunter – Rau, Chipchura, M. Sloboda
Omsk: Bobkov – Pokka, Jemelin, Franson, J. Medvedev, Čudinov, Pivcakin, Martynov – Michejev, Zernov, Širokov – K. Petrov, Desharnais, Staalberg – Manukjan, Semionov, Galimov – Košelev, Stas, Fisenko – od 21. min Jaremčuk

I. tretina

Od úvodu boli mierne aktívnejší hostia a brankár Čiliak sa na nedostatok práce nemohol sťažovať. V 6. min sa Avangard „nasťahoval“ do útočného pásma Slovana, pri delovke Pivcakina dobre zasiahol domáci gólman.

„Belasí“ sa do útočného pásma dostávali len sporadicky, Taffe mieril tesne vedľa súperovej bránky. Hostia potom nepremenili hneď niekoľko vážnejších šancí, buď minuli alebo zasiahol Čiliak. V závere prvej časti sa Slovan ubránil pri vylúčení Červeného.

II. tretina

Brankár Slovana v úvode II. tretiny úspešne zasahoval pri šanciach Michejeva, Košeleva a Desharnaisa. V 27. min sa po pravom krídle vrútil do útočného pásma domáci Chipchura, ale mieril len do betónu Bobkova.

Neujala sa ani delovka Grmana, prišlo však vylúčenie Kloka a ruský klub využil presilovku, keď Zernov bekhendom usmernil Čiliakom odrazenú delovku Medvedeva – 0:1.

Na opačnej strane početnú výhodu o jedného korčuliara Slovan nezužitkoval.  Ďalšiu však áno, keď delovka Meszároša od modrej čiary skončila za Bobkovom – 1:1. V 38. min unikol Desharnais a pomedzi betóny Čiliaka poslal hostí opäť do najtesnejšieho náskoku – 1:2.

III. tretina

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky sa Slovan ubránil pri dvoch presilovkách Avangardu. V 48. min strieľal Taffe a jeho pokus Bobkovovi vypadol, no z bránkovej čiary ho do bránky nedoťukol ani jeden z domácich hokejistov.

Tretí gól pridal Avangard v 51. min v presilovke, ktorý ukončil vylúčenie Meszároša už po siedmich sekundách tečom strely Širokova – 1:3.

Obranca Slovana však zostal na trestnej lavici, keďže dostal trest na desať minút za napadnutie hlav a krku. Bodku za zápasom dal Staalberg, keď v prečíslení prekonal Čiliaka strelou „z prvej“1:4.

Hlasy

Vladimír Országh (tréner Slovana): „Máme za sebou solídny zápas proti jednému z najlepších tímov v KHL. V druhej tretine sme síce vyrovnali, ale nepodarilo sa nám využiť „momentum“ v náš prospech. Zlomový bol druhý gól súpera, my sme už potom nenašli silu na ďalší gól. V poslednom období si nevytvárame veľa šancí. Musíme držať hlavy vztýčené a bojovať ďalej.“

Bob Hartley (tréner Avangardu): „Máme za sebou tri veľmi dobré tretiny. Začali sme dobre, no nepodarilo sa nám streliť rýchly gól, ako sme chceli. Domáci síce odpovedali na náš prvý zásah, ale rozhodol gól v závere druhej časti, tam nastal zlom. Som rád, že každá formácia sa podieľala na našom triumfe.“

Matúš Sukeľ (útočník Slovana): „Myslím si, že v prvej tretine sme nehrali až tak zle. Súper mal počas celého duelu streleckú prevahu, z toho mali tlak, ale držal nás brankár Čiliak, ale zasa sme dostali dva góly v oslabení. S pätnástimi či dvadsiatimi strelami viac ako jeden gól nedáme, preto musíme popracovať na tom, aby sme hrali viac s pukom a tlačiť sa do bránky.“

Viac k témam: Avangard Omsk, HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava prehral s favorizovaným Avangardom, zlomový bol podľa Országha druhý gól © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *