Home / EKONOMIKA / Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch

Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch

BRUSEL 22. novembra (WebNoviny.sk) – Európska únia sa s Veľkou Britániou dohodla na politickej deklarácii o úprave budúcich politických vzťahov.

Informoval o tom vo štvrtok predseda Európskej rady Donald Tusk, podľa ktorého sa na podobe dokumentu zhodli vyjednávači oboch strán a schválila ho Európska komisia (EK). Návrh politickej deklarácie Tusk podľa svojho vyhlásenie odoslal predstaviteľom zostávajúcich 27 členských štátov únie.

Návrh politickej deklarácie a osobitnej dohody o úprave hospodárskych vzťahov v prechodnom období po odchode Veľkej Británie bude predmetom summitu všetkých 28 členských štátov, ktorý sa uskutoční v nedeľu v Bruseli.

Londýn členstvo v únii oficiálne ukončí k 29. marcu 2019. Dohodu o podmienkach vystúpenia je však potrebné dosiahnuť v najbližších týždňoch, aby mal Európsky parlament a parlament vo Veľkej Británii dostatok času na jej schválenie.

Viac k témam: brexit, Donald Tusk, EK Európska komisia, Európska rada
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *