Home / Bulvárne / VIDEO. Prvá LESBICKÁ SVADBA na SLOVENSKU. SULÍK ako SVEDOK?

VIDEO. Prvá LESBICKÁ SVADBA na SLOVENSKU. SULÍK ako SVEDOK?

Údajne prvá lesbická svadba na Slovensku sa udiala v júni 2018 a až teraz sa táto informácia hromadne šíri slovenským internetom.

Dve mladé ženy zo Slovenska žijúce v Nemecku dali profesionálnemu kameramanovi natočiť tento svoj „ilegálny sobáš.“ Na Slovensku totiž nie je možné vykonať sobáš osôb rovnakého pohlavia. 

 

V niektorých členských štátoch EÚ je však možné partnerstvo osôb rovnakého pohlavia dať si úradne potvrdiť formou civilného zväzku alebo registrovaného partnerstva.

Loading…

S inštitútom registrovaného partnerstva  neráta právny poriadok v niektorých krajinách EÚ ako sú Bulharsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko. Naopak registrované partnerstvo podobného typu sú uzákonené v nasledujúcich krajinách:

Sulíková liberálna strana SaS na septembrovej schôdzi slovenského  parlamentu predložila návrh zákona o životnom partnerstve, Tento návrh sulkovcov však v parlamente neprešiel. Za zákon o životnom partnerstve z dielne sulíkovcov hlasovalo 31 poslancov, proti bolo 65 a 43 poslancov sa zdržalo. Podporu vyjadrili samozrejme všetci prítomní poslanci SaS. V ostatných opozičných zoskupeniach však už hlasovanie také jednoznačné nebolo. Z OĽaNO zdvihli ruku za zákon dve poslankyne a jeden poslanec, zatiaľ čo sedem ich bolo proti. Rovnako proti hlasovali všetci poslanci hnutia Sme rodina, ako aj všetci z ĽS NS. Rovnako proti bola aj väčšina národniarov z SNS a osemnásti poslanci Smeru.
Na sociálnych sieťach okamžite reagovali prívrženci aj odporcovia registrovaných partnerstiev na Slovensku. Na údajne prvú lesbickú svadbu reagoval na FB aj Peter, ktorého otázka, či „A bol pán Sulík svedkom na tejto svadbe?“ získala v priebehu niekoľkých hodín vyše sto lajkov 🙂
Ďakujeme Petrovi za TIP a informácie.Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk alebo formou SMS na 0950 857 893
NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Loading…

Zdroj inof a ilustračné foto: FB a TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

S menopauzou sa na Slovensku k lekárovi nechodí – ženy v tichosti trpia doma

Podľa údajov zdravotnej poisťovne Union ide ročne ku svojmu gynekológovi s problémami súvisiacimi s menopauzou len približne 5500 žien.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *