Home / šport / KHL / HC Slovan Bratislava má za sebou najlepší trip v tejto sezóne KHL, body však potrebuje potvrdiť doma

HC Slovan Bratislava má za sebou najlepší trip v tejto sezóne KHL, body však potrebuje potvrdiť doma

BRATISLAVA 12. októbra (WebNoviny.sk) – Hráči HC Slovan Bratislava získali v rámci štvorzápasovej série zápasov na klziskách súperov štyri body a v tabuľke Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa posunuli na predposlednú jedenástu priečku.

Zverenci Vladimíra Országha pritom nezačali výjazd do Ruska a Kazachstanu ideálne. Po troch domácich prehrách so Spartakom Moskva (1:4), Jokeritom Helsinki (3:5) a HK Soči (1:4) nestačili vonku ani na Salavat Julajev Ufa (1:4) a Barys Astana (0:3). Následne však zvládli tesné duely na ľade Sibiru Novosibirsku (2:1 po predĺžení) aj Avangardu Omsk (3:2 po predĺžení) a pripísali si plný počet bodov.

Otočený zápas proti Omsku

V Novosibirsku „belasí“ takmer celý zápas viedli 1:0 po presnom zásahu Chada Raua, ale domáci štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnali a Bratislavčanom zabezpečil víťazstvo až presilovkový gól obrancu Érica Gelinasa v pridanej päťminútovke.

Po triumfe na pôde poslednému tímu celej súťaže smerovali hráči Slovana do Balašichy, kde ich čakal silný Avangard Omsk. „Jastrabi“ vo svojom prechodnom domove dlho potvrdzovali úlohu favoritov a náskok 2:1 si držali až do úplného záveru. Pri hre bez brankára však vyrovnal Michal Řepík a o druhé víťazstvo Slovana v rade sa postaral v predĺžení Patrik Lamper.

Pre hokejistov zo slovenskej metropoly to bol zatiaľ najúspešnejší trip v aktuálnej sezóne. V úvodných deviatich súbojoch vonku dosiahli len jediné víťazstvo, ale úspechmi proti Novosibirsku a Omsku sa zdvihli z posledného miesta v západnej časti súťaže. Po sedemnástich dueloch im patrí jedenásta pozícia so ziskom dvanástich bodov.

Nasledujú tri domáce zápasy

Na ôsme Dinamo Riga strácajú „belasí“ len jediný bod a na šiesty Spartak Moskva len tri. Oba spomenuté kluby majú zápasy k dobru.

„Chalani zistili, že sa dá hrať s každým, aj s top tímami v KHL. Teraz musíme tieto zisky z ľadov súperov doma potvrdiť. Trochu si oddýchneme a pred nami sú ďalšie dôležité zápasy,“ povedal hlavný tréner slovenského tímu Vladimír Országh pre pre hcslovan.sk.

„Belasí“ sa musia po návrate domov rýchlo pripraviť na sériu troch súbojov pred vlastnými fanúšikmi. V nedeľu 14. októbra privítajú čínsky tím Červená hviezda Kchun-lun, o dva dni neskôr nastúpia proti Admiralu Vladivostok a vo štvrtok 18. októbra si zmerajú sily s Amurom Chabarovsk.

Proti prijateľným protivníkom z východnej polovice KHL potrebujú Bratislavčania vydolovať čo najviac bodov. „Budeme mať súperov, s ktorými sme hrali celkom nedávno. Odohrali sme u nich herne celkom dobré zápasy, takže treba zopakovať výkon z duelu proti Omsku a potom verím, že potešíme aj našich divákov,“ doplnil sa obranca Michal Sersen.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – HC Slovan Bratislava má za sebou najlepší trip v tejto sezóne KHL, body však potrebuje potvrdiť doma © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *