Home / šport / Futbal / Slovenskí futbalisti sa stretli pred zápasmi s Českom a Švédskom, Kozák pomenoval jeden problém

Slovenskí futbalisti sa stretli pred zápasmi s Českom a Švédskom, Kozák pomenoval jeden problém

SENEC 9. októbra (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal v Senci počas utorňajšieho popoludňajšieho zrazu národného tímu hráčov nominovaných na stretnutie proti Česku (13. októbra o 15.00 h SELČ v Trnave) v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 a medzištátny prípravný zápas proti Švédsku (16. októbra o 20.45 h v Štokholme). V poriadku sú všetci, až na jedného – brankára českej Viktorie Plzeň Matúša Kozáčika.

Čo sa týka zdravotného stavu, máme jeden problém. Matúš Kozáčik nie je zdravotne v poriadku. Berie antibiotiká a nepripojí sa k nám. Problém vyriešime, príde k nám jeden z brankárov z ´dvadsaťjednotky´. Tá hrá dva dôležité zápasy kvalifikácie. Jednotkou v nej je Rodák, toho tam ponecháme, takže k nám naisto príde Adam Jakubech. Doplní tak Dúbravku a Šullu. Som rád, že je po dlhšom čase s nami Peter Pekarík,“ uviedol slovenský kormidelník počas tlačovej konferencie.

Pozvánku dostali aj mladíci zo Serie A

V nominácii SR figurujú aj Peter Pekarík a Martin Škrtel, ktorých v ostatnom období trápili zdravotné problémy. Po dlhšej odmlke sa v menoslove ocitol aj Matúš Bero. Pozvánku do národného tímu dostali aj mladíci z talianskej Serie A – Samuel Mráz a Dávid Hancko. Kozáka teší, že viacerí reprezentanti sa v doterajšom priebehu sezóny prezentujú solídnymi výkonmi.

Sledoval som väčšinu zápasov, v ktorých hrali naši hráči. Škrtel v drese Fenerbahce v Európskej lige proti Trnave podal po zranení veľmi dobrý výkon. Robo Mak proti Krasnodaru dal gól. Nemá to ľahké, ale bojuje o svoje miesto vo veľmi silnej konkurencii Zenitu Petrohrad. Neapol v Lige majstrov predčil Liverpool a Marek Hamšík zahral vynikajúci zápas. Škriniar hrá LM prvýkrát a pôsobí veľmi dobre,“ doplnil 64-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Pre futbalistov Slovenska to bude siedme a ôsme vystúpenie v tomto kalendárnom roku. Doterajšia bilancia je mierne priaznivá (3-1-2, skóre 10:7). Zverenci Jána Kozáka naposledy pri svojom vstupe do 1. skupiny B-divízie Ligy národov 2018/2019 nestačili vo Ľvove na domácu Ukrajinu (0:1), predtým v Trnave triumfovali v príprave nad Dánmi (3:0).

Nepriaznivá bilancia proti súperom

Čo sa týka najbližších súperov, reprezentácia SR má s ČR nepriaznivú bilanciu – z 10 duelov triumfovala v troch a prehrala až päťkrát, dve stretnutia sa skončili nerozhodne. Proti Švédsku doteraz nastúpila v troch oficiálnych stretnutiach s bilanciou 0-1-2. Slovensko a Švédsko sa stretli aj minulý rok v januári v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Tím spod Tatier vtedy v neoficiálnom medzištátnom prípravnom stretnutí podľahol súperovi vysoko 0:6.

Pred zápasom sa všeličo narozpráva a dôležité je dianie na ihrisku. Český futbal je z klubového pohľadu ďaleko pred slovenským. Kluby pravidelne hrávajú v skupinách LM alebo EL. Majú veľa hráčov v dobrých európskych ligách. Nedarí sa im stabilizovať káder, čo je ich problém, ale je tam veľká hráčska kvalita,“ myslí si najlepší československý futbalista za rok 1981.

Slovensku patrí v septembrovom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 26. miesto (1491 bodov), Česko figuruje na 47. pozícii (1418 b.) a štvrťfinalista tohtoročných MS Švédsko na 15. priečke (1550 b.).

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na duel proti Česku (13. októbra o 15.00 h SELČ v Trnave) v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 a medzištátny prípravný zápas proti Švédsku (16. októbra o 20.45 h v Štokholme):

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (Olympique Lille/Fr.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Hapoel Beer Ševa/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Norbert Gyömbér (AC Perugia//Tal.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Dávid Hancko (ACF Fiorentina/Tal.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.)
Útočníci: Adam Nemec (FC Pafos/Cyp.), Samuel Mráz (FC Empoli/Tal.)

Náhradníci:
Brankár: Martin Polaček (Levski Sofia/Bul.), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)
Hráči v poli: Lukáš Pauschek (FK Mladá Boleslav/ČR), Tomáš Huk (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Róbert Pich (Slask Vroclav/Poľ.), Róbert Mazáň (Celta Vigo/Šp.), Martin Valjent (RCD Mallorca/Šp.), Martin Šulek (AS Trenčín), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Boris Sekulič (CSKA Sofia/Bul.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Erik Pačinda (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.)

Realizačný tím:
Tréner: Ján Kozák, asistent trénera: Štefan Tarkovič, tréner brankárov: Miroslav Seman, kondičný tréner: Martin Rusňák, videoanalytik: Michal Slyško, kustódi: Ján Beniak, Michal Beseda, lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík, fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko, masér: Mário Prelovský, technický vedúci: Róbert Tomaschek

Viac k témam: Ján Kozák, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí futbalisti sa stretli pred zápasmi s Českom a Švédskom, Kozák pomenoval jeden problém © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Real Madrid v predohrávke porazil Real Sociedad. Ak sa „bielemu baletu“ podarí získať ešte štyri body, bude majstrom

Z pohodlného 14-bodového náskoku pred priebežne druhým FC Barcelona má radosť aj taliansky kormidelník „bieleho baletu".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *