Home / EKONOMIKA / Menový fond zhoršil odhad rastu globálnej ekonomiky, súvisí to s napätím v medzinárodnom obchode

Menový fond zhoršil odhad rastu globálnej ekonomiky, súvisí to s napätím v medzinárodnom obchode

WASHINGTON 9. októbra (WebNoviny.sk) – Medzinárodný menový fond (MMF) v pondelok zhoršil výhľad tohoročného rastu svetovej ekonomiky na 3,7 %, čo znamená v porovnaní s júlovou prognózou pokles o 0,2 percentuálneho bodu.

V roku 2017 sa globálna ekonomika zväčšila tiež o 3,7 %. Na rast majú negatívne vplývať vyššie úrokové sadzby a napätie v medzinárodnom obchode.

Americkej ekonomike MMF v aktuálnom roku predpovedá rast o 2,9 %, čo by bol najlepší výsledok od roku 2005. V budúcom roku sa však očakáva spomalenie na 2,5 %, čo podľa fondu súvisí s ustupujúcimi vplyvmi nedávnej daňovej reformy a negatívnymi dopadmi obchodného sporu medzi USA a Čínou.

Výhľad pre Čínu MMF potvrdil na nezmenenej úrovni 6,6 %. V budúcom roku má však druhá najväčšia svetová ekonomika posilniť iba o 6,2 %, teda najmenej od roku 1990.

Viac k témam: ekonomický pokles, MMF Medzinárodný menový fond, rast ekonomiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Menový fond zhoršil odhad rastu globálnej ekonomiky, súvisí to s napätím v medzinárodnom obchode © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *