Home / EKONOMIKA / Informatika / Britský súd zablokoval hromadnú žalobu proti spoločnosti Google v kauze zhromažďovania údajov

Britský súd zablokoval hromadnú žalobu proti spoločnosti Google v kauze zhromažďovania údajov

LONDÝN 8. októbra (WebNoviny.sk) – Britský súd zablokoval žalobu proti spoločnosti Google, podľa ktorej firma zhromaždila osobné údaje približne 4,4 mil. používateľov iPhonov.

Pondelkové rozhodnutie britského najvyššieho súdu sa týkalo toho, či sa hromadná žaloba proti internetovému gigantovi môže uplatniť. Podľa podania na súd firma Google od augusta 2011 do februára 2012 obišla nastavenie súkromia na iPhonoch, aby zhromaždila údaje pre zadávateľov reklamy.

Organizácia Google You Owe Us dúfala, že vysúdi odškodné v sume 1 mld. libier (GBP). Právnik organizácie súd informoval, že túto aktivitu Googlu odhalil autor doktorandskej práce v roku 2012 a firma Google už zaplatila milióny v rámci urovnania žalôb v USA.

(1 EUR = 0,88165 GBP)

Viac k témam: Google, hromadná žaloba, iPhone, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský súd zablokoval hromadnú žalobu proti spoločnosti Google v kauze zhromažďovania údajov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *