Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Obvinený podnikateľ Kočner odovzdal súdu originály zmeniek

Aktualizované: Obvinený podnikateľ Kočner odovzdal súdu originály zmeniek

aktualizované 8. októbra 17:25

BRATISLAVA 8. október (WebNoviny.sk) – Obvinený podnikateľ Marián Kočner odovzdal do trezoru Okresného súdu v Bratislave tri kusy originálov zmeniek. Informuje o tom portál noviny.sk. s tým, že mu to potvrdili Kočnerovi právni zástupcovia.

Obvinený je aj Rusko

Vyplatenie zmeniek údajne vystavených v roku 2000 a splatných po 15 rokoch na súde požaduje firma Správa a inkaso zmeniek podnikateľa Kočnera.

Kočner je spolu s Pavlom Ruskom v súvislosti so zmenkami obvinený z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ešte predtým však Kočner originály zmeniek vybral zo súdneho trezoru.

Kočner je vo väzbe

Markíza počas súdnych konaní pravosť zmeniek, a najmä tvrdenie, že boli podpísané v rokou 2000, dlhodobo spochybňovala. Súd už v jednom konaní o zmenke v hodnote viac ako osem miliónov eur dal za pravdu žalobcovi. Markíza sa však odvolala, pričom v odvolacom konaní namietala zaujatosť sudkyne Krajského súdu v Bratislave.

Kočner sa momentálne nachádza vo väzbe, do ktorej ho zobral Najvyšší súd SR na verejnom pojednávaní 28. júna. Začiatkom októbra ho z Justičného paláca v Bratislave eskortovali do leopoldovskej väznice. Medzitým Kočner neúspešne žiadal súd o prepustenie z väzby na slobodu.

 

Viac k témam: Marián Kočner, Pavol Rusko, súdy, TV Markíza, zmenky
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Obvinený podnikateľ Kočner odovzdal súdu originály zmeniek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *