Home / EKONOMIKA / Veľká Británia bude po brexite rozhodovať, koho do krajiny vpustí

Veľká Británia bude po brexite rozhodovať, koho do krajiny vpustí

BIRMINGHAM 2. októbra (WebNoviny.sk) – Veľká Británia plánuje po brexite prijímať ľudí s potrebnými zručnosťami a nie migrantov s nízkou kvalifikáciou. Občania Európskej únie však nebudú mať žiadne výhody.

Vo Veľkej Británii v súčasnosti žijú a pracujú obyvatelia pochádzajúci zo všetkých štátov EÚ, to sa však zmení po tom, ako krajina na budúci rok opustí úniu.

[xml_related id=“1283219″ style=“media“ /]

Premiérka Theresa Mayová vyhlásila, že Británia zostane otvorenou krajinou, no „po prvý raz za uplynulé desaťročia bude krajina kontrolovať a vyberať, koho sem budeme chcieť vpustiť„.

Na základe návrhov, ktoré oznámili v utorok na konferencii Konzervatívnej strany, uchádzači z hociktorej krajiny, ktorí sa budú chcieť usadiť v Británii, budú musieť preukázať svoj príjem.

Vláda takisto potvrdila, že všetci občania pochádzajúci zo štátov EÚ, ktorí v súčasnosti žijú vo Veľkej Británii, budú môcť v krajine zostať.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Theresa Mayová
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká Británia bude po brexite rozhodovať, koho do krajiny vpustí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zuzana Čaputová vetovala nový zákon o múzeách a galériách. Ohrozuje podľa nej transparentný výberový proces

Hlava štátu tvrdí, že pri takejto zmene zákona dôjde k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií v oblasti verejnej správy a kultúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *