Home / Bulvárne / ŠKANDÁL! VRAHa/Svedka KUCIAKa hľadajú cez fejsbuk

ŠKANDÁL! VRAHa/Svedka KUCIAKa hľadajú cez fejsbuk

Je absolútne neuveriteľné, čo sa dnes udialo na tlačovke Úradu špeciálnej prokuratúry a následne na stránkach FB polície. Písali sme o tom TU – PÁCHateľ KUCiaka odhalený? Polícia má identikit

Slovenská polícia reagovala na tlačovú konferenciu ÚŠP na svojom FB profile nasledovne:

„Táto osoba sa mohla pohybovať na mieste vraždy v čase spáchania skutku a môže disponovať informáciami o samotnom skutku.“ Špeciálny prokurátor tiež povedal, že občania môžu kontaktovať špeciálnu prokuratúru alebo protizločineckú jednotku NAKA a privítali by, keby sa tento človek aj sám prihlásil. Na novinársku otázku, či muž na fotografii môže byť páchateľom, špeciálny prokurátor povedal: „To je špekulácia, na to teraz neodpoviem.“

TAKže si to zhrňme:

Polícia zverejní identikit páchateľa alebo svedka.

Prokurátor na novinársky dopyt, či ide o páchateľa odpovie: „To je špekulácia, na to teraz neodpoviem.“

Polícia SR na sociálnej  sieti FB vyzve ľudí, „aby jej písali do súkromnej správy na FB“

Zdä sa vám toto konanie prokuratúry/polície normálne?

Buď máme  identikit páchateľa alebo  máme identikit svedka.

Ak pátram po vrahovi, je logické zvrejniť  identikit a všetkým je jasné ako treba postupovať a ako vo vzťahu k možnému páchateľovi by mali ľudia postupovať.

Ale príslušné orgány pátrajú  po osobe s identikitom, o ktorej bežný človek nevie, či je osoba páchateľ alebo svedok VRAŽDY.

Bežný človek inak pristupuje ku svedkovi susedovi a inak k vrahovi, ktorý je jeho susedom. A o tom to celé je.

To, čo sa dnes udialo na tlačovej konferencii a následne na FB profile POLÍCIE je ŠKANDÁL!!!

Ak polícia nevie nájsť SVEDKA a utieka sa k pomoci sociálnej siete FB tak to svedčí o situácii v policajnom zbore. Hľadať totiž svedka cez FB, ktorý môže a nemusí byť páchateľom vraždy je naozaj ale naozaj neštandartné.

Len pre porovnanie, predstavte si, že by britská polícia zverejnila fotky dvoch Rusov podozrivých z vraždy agenta a vyzvala ich cez sociálnu sieť FB, aby sa prihlásili, že ich evidujú ako svedkov.

Viac o tejto vražde dvojitého ruského agenta TU – U.K. Charges 2 Men in Novichok Poisoning, Saying They’re Russian Agents

Vidíte ten rozdiel? Slováci a Briti a ich vyšetrovacie postupy.

ÚŠP a polícia dnešným svojím konaním dokázali, že vo veci vraždy novinára Kuciaka prešľapujú na mŕtvom bode. Alebo zverejnením identikitu páchateľa alebo svedka rozohrali hru, ktorá sa môže skončiť veľmi zle.

Na druhej strane po tom, čo exprezident polície Tibor Gašpar vyhlásil, že Kuciakova vraždy asi súvisí s drogami (písali sme o tom TU)  sú dnešné udalosti v podstate „úplne normálne“. Teda normálne na Slovensku.

Buďte OPATRNÍ!!! Zvažujte dobre, či sa budete snažiť svedka/páchateľa zadržať!

Ja Som Opatrný

 

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *