Home / šport / Futbal / RB Lipsko povedie športový riaditeľ, tréner Nagelsmann príde až o rok

RB Lipsko povedie športový riaditeľ, tréner Nagelsmann príde až o rok

LIPSKO 9. júla (WebNoviny.sk) – Staronovým trénerom nemeckého futbalového klubu RB Lipsko sa stal súčasný športový riaditeľ Ralf Ragnick, ktorý bude vykonávať obe funkcie.

Na lavičke bundesligového tímu by mal zotrvať iba rok, pretože potom ho nahradí Julian Nagelsmann z konkurenčného Hoffenheimu.

Privedol ich do Bundesligy

Lipčania zároveň zverejnili kompletné zloženie realizačného tímu. Ralfovi Rangnickovi budú asistovať Jesse Marsch a Robert Klauss.

Odporúčame:
Forbes zostavil rebríček najhodnotnejších klubov sveta, lídrom opäť Manchester United

Prvý menovaný doteraz trénoval New York Red Bulls a druhý bol koučom tímu do devätnásť rokov v rámci akadémie lipského klubu.

Pre Rangnicka nie je pôsobenie na lavičke šiesteho tímu minulej sezóny novinkou. „Býkov“ viedol aj v ročníku 2015/16, keď premiérovo postúpili do Bundesligy.

Päť posíl

Debut medzi elitou si však v pozícii hlavného trénera užil Ralph Hasenhüttl, ktorý strávil v Lipsku ostatné dva roky. Po nevydarených májových rokovaniach napokon mužstvo opustil.

Vedenie klubu následne oznámilo dohodu s Julianom Nagelsmannom, ktorý prevezme tím na začiatku sezóny 2018/19 po vypršaní kontrakt s Hoffenheimom.

RB Lipsko skompletizovalo od začiatku letného prestupového obdobia príchody troch mladých futbalistov. Z Montpellieru angažovalo francúzskeho obrancu Nordiho Mukieleho, z River Plate dorazil uruguajský bek Marcelo Saracchi a zo Sionu prišiel brazílsky útočník Matheus Cunha.

Ragnick navyše avizoval, že do tímu pribudnú ďalší traja noví muži.

Viac k témam: I. bundesliga, RB Lipsko
Zdroj: Webnoviny.sk – RB Lipsko povedie športový riaditeľ, tréner Nagelsmann príde až o rok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *