Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Rusko – Chorvátsko (online)

MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Rusko – Chorvátsko (online)

SOČI 7. júla (WebNoviny.sk) – Zápas domáceho Ruska s Chorvátskom v sobotu večer uzatvára štvrťfinálový program na XXI. majstrovstvách sveta vo futbale (14. júna – 15. júla).  Duel v čiernomorskom letovisku Soči sa hrá od 20.00 SELČ a hlavným rozhodcom je Brazílčan Sandro Ricci.

Odporúčame:
Video: Anglicko porazilo Švédsko a po 28 rokoch postúpilo do semifinále MS vo futbale (aktualizované)

Túto štvrťfinálovú dvojičku očakával pred začiatkom turnaja zrejme málokto. Výsledky chorvátskeho tímu okolo hviezdnych hráčov ako Luka Modrič, Ivan Rakitič či Mario Mandžukič pre mnohých nie sú až také prekvapivé, papierové prognózy postavila na hlavu skôr domáca „zborná“ vedená trénerom Stanislavom Čerčesovom.

Rusko a Chorvátsko sa súťažne ostatný raz stretli pred vyše dekádou v kvalifikácii ME 2008. Obidve stretnutia sa vtedy skončili bezgólovou remízou. Do semifinále sa už v piatok prebojovali Francúzi po výhre Uruguajom (2:0) a Belgičania, ktorí vyradili Brazílčanov (2:1). V sobotu bol na programe tretí štvrťfinálový zápas, v ktorom Anglicko zdolalo Švédsko.

MS vo futbale 2018

štvrťfinále

Rusko – Chorvátsko

Soči

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: Sandro Ricci – Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (všetci Braz.), videorozhodca: M. Irrati (Tal.)

Zostavy:
Rusko: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov – Kuziajev, Zobnin – Samedov, Golovin, Čeryšev – Dziuba
Chorvátsko:
Subašič – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinič – Rakitič, Brožovič – Rebič, Modrič, Perišič – Mandžukič

Rusi pred šampionátom osem mesiacov nevyhrali žiadny zápas, ale triumfy nad Saudskou Arábiou (5:0) a Egyptom (3:1) znamenali premiérový postup zo skupiny MS v ére samostatnosti.

Tím organizátorskej krajiny neskôr v osemfinále spôsobil prvotriednu senzáciu, keď po strelách zo značky pokutového kopu „vypoklonkoval“ z turnaja favorizovaných Španielov. Stále však nemá dosť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS vo futbale 2018: Štvrťfinále

Ruskí hráči cítia, že stoja pred životnou šancou. V stretnutí s Chorvátmi môžu preniknúť na svetovom šampionáte do duelov o medaily. V prípade úspechu by napodobnili počínanie niekdajšieho ZSSR z MS 1966 v Anglicku, kde Sovieti obsadili 4. miesto.

„Vatreni“ prenikli do vyraďovacej fázy po 20 rokoch. Vo Francúzsku 1998 získalo chorvátske mužstvo historické bronzové medaily. Mužstvo vtedy viedol legendárny Miroslav Blaževič.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

 

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Rusko – Chorvátsko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Leverkusen neprehral ani v 46. zápase, o vyrovnanie sa postaral stredopoliar Robert Andrich (video+foto)

„Farmaceuti“, ktorí o zisku svojho premiérového ligového titulu rozhodli už pred dvomi týždňami, identickým spôsobom unikli prehre aj v predchádzajúcom kole.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *