Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (osemfinále): Uruguaj – Portugalsko (online)

MS vo futbale 2018 (osemfinále): Uruguaj – Portugalsko (online)

KAZAŇ 30. júna (WebNoviny.sk) – Jedným z najzaujímavejších osemfinálových duelov v osemfinále MS vo futbale 2018 v Rusku je súboj Uruguaj – Portugalsko, ktorý sa hrá v sobotu od 20.00 SELČ v Soči. Hlavným rozhodcom je César Ramos Palazuelos z Mexika.

Je to zároveň zápas, v ktorom sa najlepšia defenzíva doterajšieho priebehu šampionátu vynasnaží zastaviť najlepšieho svetového futbalistu Cristiana Ronalda. Hráč Realu Madrid vtrhol na scénu MS 2018 ako víchor. Hneď v úvodnom vystúpení proti Španielsku (3:3), zhodou okolností taktiež v Soči, zaznamenal hetrik.

Dravou hlavičkou následne rozhodol o víťazstve nad Marokom (1:0) a aj keď v treťom dueli B-skupiny proti Iránu (1:1) nepremenil jedenástku, podľa mnohých odborníkov bol práve 33-ročný Portugalčan najjagavejšou hviezdou skupinovej časti. Zdatne mu však sekundovali najmä Chorvát Luka Modrič a Brazílčan Neymar.

MS vo futbale 2018

osemfinále

Uruguaj – Portugalsko

Kazaň

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: César Ramos Palazuelos – Marvin Torrentera, Miguel Hernández Paredes (všetci Mex.), videorozhodca:

Zostavy:
Uruguaj: 
Portugalsko: 

Uruguaj ovládol základnú A-skupinu v konkurencii Ruska, Saudskej Arábie a Egypta. Vyhral všetky tri zápasy s celkovým skóre 5:0.  Superskúsený kouč juhoamerického tímu Óscar Tabárez viedol Uruguaj už na MS 1990 v Taliansku. Je to jeho štvrtý „mundial“ (predtým 1990, 2010, 2014, pozn.).

V Rusku postavil hru svojho mužstva na pevnej defenzíve, ktorej velí duo z Atlética Madrid Diego Godín a José María Giménez. Spoľahlivé počínanie vzadu je podopreté pohyblivými záložníkmi a vpredu číha na príležitosť obávané kanonierske duo Edinson Cavani a Luis Suárez.

V osemfinálovej konfrontácii medzi Uruguajom a Portugalskom dôjde k jednému zaujímavému míľniku z pohľadu histórie MS. Tréneri Óscar Tabárez (71) a Fernando Santos (63) budú mať v čase zápasu dovedna 135 rokov a necelý jeden mesiac. Vytvoria tak nový rekord. V doterajšom maxime bol tiež zaangažovaný Tabárez, podľa webu fourfourtwo.com mal na MS 2014 v čase zápasu s Anglickom spoločne so svojím náprotivkom Royom Hodgsonom dohromady 134 rokov a dva mesiace.

Portugalčania obsadili v tabuľke „béčka“ 2. pozíciu, o víťazstvo v skupine a možnosť hrať v osemfinále s domácimi Rusmi prišli doslova v poslednej chvíli. Kouč „európskych Brazílčanov“ Fernando Santos sa však Uruguajčanov nebojí.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (osemfinále): Uruguaj – Portugalsko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bayer Leverkusen môže vstúpiť do histórie a prekonať takmer 60-ročný európsky rekord

Uvedený rekord odvtedy nikdy nebol tak blízko k prekonaniu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *