Home / šport / Futbal / Na ďalšom šampionáte budeme silnejší, tvrdí sklamaný tréner Nigérie Rohr po tesnej prehre

Na ďalšom šampionáte budeme silnejší, tvrdí sklamaný tréner Nigérie Rohr po tesnej prehre

PETROHRAD 27. júna (WebNoviny.sk) – Futbalistov Nigérie delilo iba niekoľko minút od eliminovania Argentíny a postupu do osemfinále XXI. majstrovstiev sveta v Rusku (14. júna – 15. júla) na jej úkor. „Albicelestes“ však v koncovke duelu v 86. min strelili vytúžený postupový zásah na 2:1, argentínskym hrdinom bol stopér Marcos Rojo.

Nemecký kouč Nigérijčanov Gernot Rohr bol po stretnutí sklamaný z toho, že jeho tímu tesne pred koncom ušiel postup „pomedzi prsty“. Afričanov v 77. min výrazne poškodil turecký rozhodca Cüneyt Cakir, keď za stavu 1:1 aj napriek zhliadnutiu videa neodpískal v prospech Nigérie druhú penaltu v zápase po jasnej ruke neskoršieho strelca víťazného zásahu Roja. Podľa Rohra tým podržal argentínske šance na postup, čo malo vplyv na záverečné minúty zápasu.

Odporúčame:
Video: Argentína postúpila do osemfinále MS vo futbale 2018, skórovali Messi a Rojo

„Je to pre nás veľké sklamanie. Moje mužstvo odovzdalo na ihrisku maximum, odohralo dobrý druhý polčas a chýbalo nám len pár minút k úspešnému koncu a postupu do osemfinále. Problém bol možno v tom, že sme mali na prípravu o deň menej než Argentína a možno ten nám na konci stretnutia chýbal. Hráči však podali výborný výkon a neboli ďaleko od strelenia druhého gólu,“ poznamenal 64-ročný rodák z Mannheimu.

Rohr sa napriek sklamaniu snažil brať počínanie svojich zverencov na šampionáte realisticky. „Som na nich hrdý. Máme veľmi mladý tím, ktorému chýbajú skúsenosti, ale o štyri roky sa vrátime silnejší. Ďakujem našim fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť napriek dlhej ceste. Myslím si, že máme jedných z najlepších priaznivcov,“ skonštatoval niekdajší reprezentačný kouč Burkiny Faso, Nigeru a Gabonu.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, Nigéria
Zdroj: Webnoviny.sk – Na ďalšom šampionáte budeme silnejší, tvrdí sklamaný tréner Nigérie Rohr po tesnej prehre © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Talent či kvalita niekedy nestačia, ŠK Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s kontroverzným luxemburským útočníkom

Gerson Rodrigues v belasom drese absolvoval osem súťažných duelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *