Home / šport / Ostatné športy / Volko nestačil na silnú konkurenciu v Madride, dosiahol však svoj druhý najlepší sezónny výkon

Volko nestačil na silnú konkurenciu v Madride, dosiahol však svoj druhý najlepší sezónny výkon

MADRID 22. júna (WebNoviny.sk) – Najrýchlejší Slovák Ján Volko si dobre počínal na piatkovom medzinárodnom atletickom mítingu IAAF World Challenge v Madride. V silnej konkurencii sa prebojoval do finále behu na 100 metrov a v ňom skončil siedmy za 10,21 sekundy (vietor +0,2 m/s).

Za svojím tohtosezónnym maximom z finále Odložilovho memoriálu v Prahe zaostal iba o jedinú stotinku sekundy. Dosiahol však svoj šiesty najrýchlejší čas na 100 m v kariére. Informoval o tom oficiálny web Slovenského atletického zväzu www.atletika.sk.

Odporúčame:
Volko sa postaral o fantastický výkon na Babiakovom memoriáli, rekord mítingu bol prekonaný

Víťazný Ping-tchien Su z Číny vyrovnal Ogunodeho ázijský rekord časom 9,91 sekundy a takisto aj svetový výkon roka Brita Hughesa. Druhý v cieli, ešte len 20-ročný Filippo Tortu dosiahol skvelých 9,99 sekundy a z listiny talianskych rekordov vymazal čas 10,01 legendárneho Pietra Menneu zo 4. 9. 1979 dosiahnutý vo vysokej nadmorskej výške v México City.

Tretí vo finále finišoval Akani Simbine z JAR za 10,01, ktorý však v rozbehu dosiahol 9,98. Ďalšie tri priečky pred Volkom obsadili Brazílčan De Oliveira (10,06), Juhoafričan Bruintjies (10,11) a Quinonez z Ekvádoru (10,19).

Odporúčame:
Vo veku 70 rokov po ťažkej chorobe zomrel bývalý skvelý šprintér Dušan Šváby

V II. rozbehu finišoval Volko piaty za 10,24 (vietor -0,1 m/s), no aj keď nepostúpil priamo (kľúč prví traja plus dvaja s časmi) do finále sa dostal vďaka svojmu výkonu. Vytlačil z neho napríklad Juhoafričana Thanda Rota (os. rekord 9,95, v Madride až 10,40), strieborného na stovke zo Svetovej univerziády 2017 na Taiwane.

Vyhral Tortu (10,04) pred Ping-tchien Su (10,04), Bruintjiesom (10,11) a Quinonezom (10,23). Volko, zverenec trénerského dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko, bežal v Madride svoju deviatu a desiatu stovku v sezóne.

Viac k témam: atletika, Ján Volko
Zdroj: Webnoviny.sk – Volko nestačil na silnú konkurenciu v Madride, dosiahol však svoj druhý najlepší sezónny výkon © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *