Home / šport / Ostatné športy / Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov

Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 22. júna (SITA) – Dovedna dvanásť z trinástich slovenských lodí si v piatok vybojovalo postup do víkendových semifinálových jázd na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Ďalej idú všetky lode medzi kanoistami (4), kanoistkami (3) aj kajakárkami (3), u kajakárov sa kvalifikovali Jakub Grigar a Andrej Málek, nepostúpil iba Jakub Stanovský.

Najlepší bol Matej Beňuš

Všetci štyria slovenskí reprezentanti postúpili do semifinále kategórie C1 hneď z prvej kvalifikácie. V piatkovej predpoludňajšej prvej jazde dominoval Slovinec Jure Lenarčič s výsledným časom 98,78 s. Najlepší zo Slovákov Matej Beňuš skončil tretí s mankom 1,29 s na víťaza.

Tohtosezónny nováčik v reprezentačnom tíme dospelých Marko Mirgorodský bol šiesty, Alexander Slafkovský deviaty a Michal Martikán s dvoma trestnými sekundami figuruje vo výsledkoch I. kvalifikácie na 15. priečke.

Postup si zabezpečilo najlepších 20 z celkového počtu 62 pretekárov na štarte. Druhá kvalifikácia C1 muži bola už bez slovenského zastúpenia. Sobotňajšie semifinále C1 sa začne o 9.03 h.

Stanovský sa do semifinále nedostal

Prvú kvalifikáciu absolvovali v piatok predpoludním aj kajakárky a zvíťazila v nej Rakúšanka Corinna Kühnleová. Z tria Sloveniek sa na prvý pokus posunuli do semifinále dve – Elena Kaliská a Eliška Mintálová. Už 46-ročná dvojnásobná olympijská šampiónka Kaliská obsadila deviate miesto a Mintálová dopádlovala na poslednej postupovej – dvadsiatej priečke.

Iba Michaela Haššová musela absolvovať druhú kvalifikačnú jazdu, keďže v tej prvej „chytila“ päťdesiatku. Napokon aj ona sa postúpila do sobotňajšieho semifinále, ktoré sa v Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka začne o 10.08 h.

Odporúčame:
Hochschornerovci obsadili v šprinte kategórie C2 na Svetovom pohári bronzovú priečku

Z prvej kvalifikácie kanoistiek postúpila priamo do semifinále iba Simona Maceková, Soňa Stanovská a Monika Škáchová si miestenku v nedeľňajšej súťaži (semifinále od 9.03 h) vyjazdili v druhej kvalifikácii.

Medzi kajakármi stačila jedna jazda na postup do semifinále Martinovi Halčinovi aj Jakubovi Grigarovi. Jakub Stanovský o nedeľňajšie semifinále neúspešnej bojoval v prvej aj druhej jazde.

Viac k témam: kanoistika, Liptovský Mikuláš, Matej Beňuš, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *