Home / SLOVENSKO / Pavol Rusko prišiel vypovedať na policajné prezídium v súvislosti so zadržaním Mariána K.

Pavol Rusko prišiel vypovedať na policajné prezídium v súvislosti so zadržaním Mariána K.

BRATISLAVA 21. júna (WebNoviny.sk) – Bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko vo štvrtok vypovedá na policajnom prezídiu v súvislosti so zadržaním Mariána K.

„Prišli sme dobrovoľne na výsluch, ktorý sme si v stredu dohodli, kategoricky odmietnuť vinu a uviesť veci na pravú mieru,“ povedal novinárom Rusko. Už v stredu, po tom, čo polícia zadržala Mariána K. pre zmenky a daňové trestné činy, Rusko avizoval, že nebude vypovedať inak, ako vypovedal na súde.

Na prezídiu je aj právnik Mariána K. Martin Pohovej. Ten potvrdil, že si v stredu prebrali uznesenie o vznesení obvinenia, voči uzneseniu podali sťažnosť. „Klient popiera spáchanie skutku,“ dodal Pohovej.

Zmenky a daňové trestné činy

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zatkla podnikateľa M. K. V stredu Polícia SR na svojom facebookovom profile potvrdila, že na základe vydaného pokynu dozorovým prokurátorom bola policajtmi NAKA zadržaná osoba M.K.

Odporúčame:
Pojednávanie v spore o Kočnerove miliónové zmenky sa zrušilo, dôvodom sú procesné úkony

O zatknutí Mariána K. ako prvý informoval portál Denníka N, dôvod sú zmenky a daňové trestné činy. Ako sa píše v článku, NAKA podnikateľa zatkla na základe príkazu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Ako píše denník, podnikateľ, ktorý bol roky beztrestný napriek viacerým vážnym podozreniam, je podozrivý z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Denníku N to potvrdil zdroj z prostredia polície aj prokuratúry.

Marián K. je obvinený v prípade Gamatex, aj v prípade vratiek DPH v súvislosti s prevodmi nehnuteľností na Donovaloch. Nedávno polícia začala stíhanie vo veci aj pre zmenky. O Mariánovi K. písal zavraždený novinár Ján Kuciak. Podnikateľ sa mu vyhrážal, že o ňom a o jeho rodine bude zisťovať informácie, ale polícia to nevyhodnotila ako trestný čin, dodáva sa v správe.

Súdny spor s Televíziou Markíza

V súčasnosti sa vedie súdny spor o vyplatenie zmenky v hodnote viac ako 26 miliónov eur. Jej vyplatenia sa domáha spoločnosť Mariána K. Správa a inkaso zmeniek. Žalovaným v prvom rade je exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko a v druhom rade spoločnosť Markíza Slovakia. Rusko pred súdom začiatkom februára priznal podpis štyroch zmeniek s tým, že ak by zmenky nepodpísal v roku 2000, „nebola by TV Markíza“.

Markíza od začiatku spochybňuje pravosť zmeniek, špeciálne to, či boli podpísané v roku 2000. Markíza v tomto prípade podala trestné oznámenie, pričom polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a trestný čin marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Odporúčame:
Kočner vypovedal o komunikácii s Valčekom a spúšťa portál „Na pranieri“

Markíza minulý týždeň požiadala Finančné riaditeľstvo SR o preverenie, či si spoločnosti spojené s Mariánom K. riadne splnili daňové povinnosti. Dôvodom podľa spoločnosti je, že spoločnosť Správa a inkaso zmeniek s.r.o., ktorá sa na súde domáha vyplatenia zmeniek, ako aj ich predchádzajúci vlastníci, spoločnosti INKASNÝ SERVIS a.s. a Midas Investments Ltd. neviedli zmenky riadne v účtovníctve.

Súd v prípade zmeniek, ktorých vyplatenie požaduje Marián K. a splatné mali byť po 15 rokoch od podpisu, pojednáva tri samostatné spory. Pojednávanie o zmenke v hodnote osem miliónov eur súd neprávoplatne rozhodol v prospech Mariána K. V prípade ďalšej zmenky v hodnote osem miliónov eur ešte nebolo pojednávanie vytýčené. V prípade štvrtej údajne podpísanej zmenky žalobca neuhradil súdny poplatok.

Viac k témam: Marián Kočner, Pavol Rusko, Polícia SR, zmenky
Zdroj: Webnoviny.sk – Pavol Rusko prišiel vypovedať na policajné prezídium v súvislosti so zadržaním Mariána K. © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *