Home / POLITIKA / … a opäť Ľuboš Bláha … exot na pohľadanie

… a opäť Ľuboš Bláha … exot na pohľadanie

Žiaľ nedá sa obísť výroky tohto komunistického exota, ktorého tu máme.

Prvá perla: 

5.mája 1818 sa narodil Karl Marx. V tomto dome v Trevíre. Žiaden iný mysliteľ ma neovplyvnil a neinšpiroval tak, ako práve Marx. Dvesto rokov od jeho narodenia si dnes pripomína celý svet. Viva el socialismo!

Druhá perla:

Dnes som si pozrel tlačovku vedenia RTVS, na ktorej sa zoči-voči postavili profesionáli, ktorí chcú, aby konečne verejnoprávne médiá plnili svoje funkcie a aby boli vyvážené; a proti nim stáli žurnalisti, ktoré platia finančné skupiny, aby médiá neplnili svoje funkcie a aby neboli vyvážené. Stretli sa dva svety a ja som pochopil, že problém je ďaleko vážnejší než som si myslel.

Vo vzduchu sa vznáša vznešená predstava, že pravicové médiá tlačia na RTVS kvôli tomu, aby sofistikovane manipulovali, presadzovali neoliberálny naratív a obhajovali rôzne mocenské záujmy. A nakoniec je to oveľa jednoduchšie – pravicoví novinári proste ani len netušia, čo je to novinárčina. Novinár z Aktuality.Sk sa pýta, prečo bakalárka Hanzelová nemôže letieť do Prahy. Chápete, toto je tá normalizácia, gulagy, teror a tak. A profíci z vedenia RTVS mu pokojne a zdvorilo vysvetlia, že novinár musí o téme niečo vedieť, aby ju pokrýval. Čo zjavne nie je prípad pani bakalárky. A chaloš z Aktualít to nechápe – niečo vedieť? Za roky novinárskej praxe od neho nikto také niečo nežiadal. Stačilo kopať do Fica a Putina – načo vedomosti?!

Profíci z RTVS odrazu spochybňujú všetko, na čom roky stojí slovenská pravicová žurnalistika – povrchnosť, nevzdelanosť, hejtovanie. A pravicoví novinári nechápu, čo sa to deje – veď oni to roky robili takto. A nevedia pochopiť, že to roky robili zle. Preto ten živelný odpor. Toto nie je o RTVS, toto je zrkadlo pre celú slovenskú novinársku obec, ktorá už dávno namiesto informovania robí politiku, krčmovú a populistickú politiku. Dnes im niekto tvrdí opak a rúca im svet.

Potom sa chaloš z Aktualít spýta, nech mu povedia príklad nevyváženého spravodajstva v RTVS, tak mu Chuguryan spakruky spomenie reportáž zo včerajška, kde bol pomer názorov, ktoré dostali priestor, tri ku jednej. A chaloš z Aktualít nechápe. Tri ku jednej je predsa ťažká pohoda. Oni to dávajú bežne päť k nule a podobne. Len pravica, len opozícia, načo iný názor. A RTVS vadí 3:1, pcha. A tak sa chaloš neveriacky pýta ďalej, nech povedia príklad, že druhá strana nedostala vôbec žiaden priestor. Lebo len to by bol prípad porušenia verejnoprávnych princípov, všetko ostatné je výkvet žurnalistiky. Hovorím, stret dvoch svetov. Svet ťažkých profesionálov a svet kompletných amatérov, ktorí nemajú šajnu, čo je to žurnalistika. Doteraz od nich totiž nikto žurnalistiku nechcel, vystačili si s propagandou. Zvykli si na to a dnes sú v šoku z toho, že to, čo roky robili, nemalo s novinárskou prácou absolútne nič spoločné.

Dnes v priamom prenose celé Slovensko mohlo vidieť, kto chce, aby sa sem vrátila normálna vyvážená verejná debata a kto chce, aby drzé nevzdelané decká ďalej mohli jednostranne kydať na Fica a tváriť sa pri tom, že robia novinárčinu. Pozrite si tú tlačovku, ak môžte. Deti dostali na frak od dospelých. Pokojne, slušne, odborne. Ale na frak.

zdroj: FB

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *