Home / šport / Futbal / Arsenal vonku v roku 2018 naďalej bezzubý, Manchestru United podľahol gólom zo záveru

Arsenal vonku v roku 2018 naďalej bezzubý, Manchestru United podľahol gólom zo záveru

MANCHESTER 30. apríla (WebNoviny.sk) – Tréner londýnskeho futbalového klubu Arsenal Arséne Wenger sa ani v nedeľu nedočkal prvého bodového zisku svojho mužstva na ihrisku súpera v rámci anglickej Premier League a tohto kalendárneho roka, „kanonieri“ prehrali s hráčmi Manchestru United 1:2 gólom zo záveru stretnutia.

Hrdinom ManUtd bol Fellaini

Arsenal v roku 2018 v rámci najvyššej domácej súťaže odohral šesť zápasov u súperov, na konte má šesť prehier a čakajú ho ešte dve takéto vystúpenia.

Odporúčame:
Video: Newcastle s Dúbravkom prehral s posledným West Bromwichom, Liverpool nestrelil gól

Ostatná prehra sa zrodila na Old Trafforde: v 16. min otvoril skóre Paul Pogba, tesne po zmene strán zmazal manko hostí bývalý hráč United Henrich Mchitarjan, no v nadstavenom čase sa gólovým hrdinom domácich stal Marouane Fellaini.

„Hráči sú zničení, lebo odovzdali maximum a inkasovali v záverečných minútach. Je to zlý výsledok po dobrom výkone,“ povedal Wenger, cituje ho web britskej BBC. Manchester United si triumfom zabezpečil istotu umiestnenia v elitnej štvorke a tým aj účasť v Lige majstrov 2018/2019.

Wenger sa dočkal uznania

Kouč ManUtd José Mourinho po stretnutí vyhlásil: „Stále potrebujeme štyri body, aby sme mali istotu 2. miesta, čo teraz je náš cieľ.“ Manchester United figuruje na 2. priečke s päťbodovým náskokom pred FC Liverpool a má zápas k dobru, Arsenalu patrí 6. pozícia.

Wenger, ktorý po sezóne v Arsenale skončí, sa pred úvodným výkopom dočkal uznania od kormidelníka „červených diablov“ Mourinha a aj príjemného prekvapenia – darčeku od svojho rivala Sira Alexa Fergusona, niekdajšieho dlhoročného trénera ManUtd.

„Bolo to pekné a na úrovni. Chodieval som tu dlhé roky. Na najvyššej úrovni som pracoval 35 rokov bez prestávky; myslím si, že som jediný, kto to dokázal,“ skonštatoval Wenger a na margo darčeku od Fergusona uviedol: „Nie som si istý, čo to je. Chcel by som si so Sirom Alexom dať červené víno, vždy ide o dobré víno. V okamihu, keď prestanete byť hrozbou, ľudia vás začnú milovať.“

Viac k témam: Arsenal FC, futbal, Manchester United, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Arsenal vonku v roku 2018 naďalej bezzubý, Manchestru United podľahol gólom zo záveru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vladimír Weiss starší by rád pokračoval ako kouč Slovana, pozitívne sa vyjadril aj šéf klubu

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší povedal, že si nevie predstaviť iného trénera na lavičke klubu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *