Home / Správy / Správy zo sveta / zahraničia / Ruská polícia údajne zmarila plánovaný teroristický útok, podozriví zahynuli pri prestrelke

Ruská polícia údajne zmarila plánovaný teroristický útok, podozriví zahynuli pri prestrelke

MOSKVA 21. apríla (WebNoviny.sk) — Polícia v ruskom Dagestane zabila v sobotu deviatich podozrivých mužov, ktorí údajne plánovali v máji uskutočniť teroristické útoky. Informoval o tom ruský výbor pre boj proti terorizmu. Policajti podľa jeho údajov odhalili v meste Derbent dve rôzne skupiny podozrivých a vyzvali ich, aby sa vzdali. Tí to však odmietli a zahynuli pri následnej prestrelke. Polícia v Derbente už roky bojuje s bojovníkmi za nezávislosť, ktorí sa sem rozšírili zo susedného Čečenska.

Odporúčame:
Sýrska protivzdušná armáda zostrelila rakety mieriace na leteckú základňu

Rovnako v sobotu agenti ruskej tajnej služby zabili stúpenca Islamského štátu, ktorý údajne plánoval teroristické útoky v ďalšom kaukazskom meste Stavropol.

Viac k témam: Dagestan, polícia, Rusko, teroristický útok, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská polícia údajne zmarila plánovaný teroristický útok, podozriví zahynuli pri prestrelke © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bin Ládinov ochrankár žije v Nemecku na sociálnych dávkach, deportáciu do Tuniska úrady vylúčili

Muž napojenie na džihádistov odmieta. LONDÝN 25. apríla (WebNoviny.sk) – Tunisan, ktorý údajne ochraňoval Usámu bin Ládina, žije od roku 1997 v Nemecku a poberá sociálnu podporu vo výške 1 168 eur. Zaujímala sa oňho AfD Informovala o tom krajinská vláda v Severnom Porýní-Vestfálsku po tom, čo sa o muža, známeho ako Sami A., zaujímala

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *