Home / SVET / Cesta holandským vodičom dospievala, nákladný experiment označili za psychologické mučenie

Cesta holandským vodičom dospievala, nákladný experiment označili za psychologické mučenie

BRATISLAVA 11. apríla (WebNoviny.sk) – Len jeden deň trval dopravný experiment v holandskej provincii Frízsko, pre ktorý sa v holandských médiách ujalo pomenovanie „spievajúca cesta“. Na krátkom úseku cesty N357 na severe krajiny inštalovali zariadenie, ktoré každému vodičovi, ktorý tu neprekročil povolenú rýchlosť 60 kilometrov za hodinu, pustilo za odmenu pesničku.

Zariadenie však už po necelom dni fungovania odstavili na žiadosť obyvateľov neďalekej obce, ktorých neustále prehrávanie tej istej skladby – frízskej hymny – privádzalo do šialenstva.

Odporúčame:
Nemecký miliardár sa nevrátil z lyžovačky v Alpách, pátrajú po ňom švajčiarske aj talianske úrady

„Je to psychologické mučenie,“ citujú holandské médiá jedného z miestnych obyvateľov. „Idem sa z toho zblázniť. Vôbec sa nedá byť vonku a v noci sa nedá spať,“ pridáva sa jeho susedka. Ďalší rozhnevaní obyvatelia referovali, že vodiči často skúšali prejsť daný úsek naschvál vo väčšej rýchlosti, aby zistili, či im zariadenie nepustí skladbu zrýchlene.

Experiment stál 80-tisíc eur, no frízska vláda to podľa svojho hovorcu neľutuje. „Nápad to bol dobrý, až na to, že sa mnohí ľudia sťažovali na hluk a uvádzali, že nemôžu spať. Teraz už tam je ticho a obyvatelia sa môžu opäť tešiť zo života,“ povedal hovorca pre britskú BBC.

Pôvodný článok:
http://www.bbc.com/news/world-europe-43725796

Viac k témam: doprava, Holandsko, hudba, meranie rýchlosti, vodič
Zdroj: Webnoviny.sk – Cesta holandským vodičom dospievala, nákladný experiment označili za psychologické mučenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *