Home / SLOVENSKO / Kiska má v tejto situácii navrch, komentuje politológ rozhodnutie zatiaľ nevymenovať vládu

Kiska má v tejto situácii navrch, komentuje politológ rozhodnutie zatiaľ nevymenovať vládu

BRATISLAVA 20. marca (WebNoviny.sk) – Politológ Miroslav Kusý sa domnieva, že prezident Andrej Kiska má v tejto situácii navrch, pretože je konečnou inštanciou, ktorá rozhoduje o vymenovaní či nevymenovaní navrhovanej vládnej zostavy.

Ako povedal Kusý pre agentúru SITA, v konečnom dôsledku i tak musí vládu odobriť Národná rada SR. „Prezident má rozhodne navrch, pretože od neho závisí, či vymenuje vládu. Po tom, čo povedal Andrej Kiska, bude musieť prísť Peter Pellegrini (Smer-SD) s novým zoznamom mien, ktorý opätovne musí prejsť prezidentovým schválením,“ uviedol Kusý pre SITA.

Odporúčame:
Online: Prezident Kiska vládu zatiaľ nevymenuje, Pellegriniho požiadal o nový návrh ministrov

Ako dodal politológ, prezident môže poveriť zostavením vlády kohokoľvek, avšak mal by zohľadniť podporu parlamentu, v opačnom prípade by to bol zbytočný krok. Podľa Kusého môže situácia skončiť úradníckou vládou, ktorá by spravovala chod vládneho kabinetu do parlamentných volieb.

 

Viac k témam: Andrej Kiska, Ján Kuciak, Miroslav Kusý, Most-Híd, predčasné parlamentné voľby, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska má v tejto situácii navrch, komentuje politológ rozhodnutie zatiaľ nevymenovať vládu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský si verí v pozícii lídra útoku, na majstrovstvá sveta v hokeji prišiel aj pre trénera Ramseyho (foto)

„Je mi jedno, s kým budem v útoku, všetci sú to dobrí hráči," povedal mladý slovenský talent.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *