Home / SVET / Francúzsko chce bojovať proti rasizmu na sociálnych sieťach, navrhujú aj pokuty

Francúzsko chce bojovať proti rasizmu na sociálnych sieťach, navrhujú aj pokuty

PARÍŽ 19. marca (WebNoviny.sk) – Francúzska vláda predstavila plán boja proti rasizmu a antisemitizmu na sociálnych sieťach. Premiér Édouard Philippe v pondelok povedal, že chce prinútiť veľké spoločnosti pôsobiace na internete, aby odstraňovali „ohavný, rasistický a antisemitský obsah“.

„Znepokojuje ma, že v súčasnosti je zo sociálnych sietí jednoduchšie odstrániť pirátske video z futbalového zápasu, ako antisemitské komentáre,“ povedal politik.

Odporúčame:
Medzinárodný tím odborníkov preskúma látku, ktorou otrávili ruského špióna Skripaľa

Premiér prisľúbil zmenu francúzskych zákonov, podľa ktorých budú musieť internetové platformy vyhľadať a vymazať ilegálny obsah. Navrhol tiež zavedenie pokút. Vláda sa chce zamerať aj na školy.

Chce vytvoriť špecializované tímy, ktoré by pomáhali pedagógom čeliť zložitým situáciám spojeným s rasizmom a antisemitizmom.

Viac k témam: antisemitizmus, Francúzsko, rasizmus, sociálna sieť
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko chce bojovať proti rasizmu na sociálnych sieťach, navrhujú aj pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gruzínska prezidentka Zurabišviliová vetovala zákon o zahraničnom vplyve, údajne je v rozpore so všetkými európskymi normami

Vládnuca strana Gruzínsky sen má dostatočnú väčšinu na to, aby jej veto prelomila a očakáva sa, že tak urobí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *