Home / SLOVENSKO / SIS chystá kompromitujúcu správu proti opozícii, preto podľa liberálov koalícia odvolala Kolíkovú

SIS chystá kompromitujúcu správu proti opozícii, preto podľa liberálov koalícia odvolala Kolíkovú

17.10.2024 (SITA.sk) – Nezrovnalosti okolo správy Slovenskej informačnej služby (SIS) o atentáte na premiéra Roberta Fica potvrdzujú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) dôvod, prečo koalícia nesúhlasila so zriadením medzinárodnej vyšetrovacej komisie a odvolala z postu predsedníčky Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti SIS Máriu Kolíkovú.

Matúš Šutaj Eštok bol spolu s Robertom Ficom prichytený pri klamstve pred celým Slovenskom. Usvedčili sa totiž sami, že spolu s SIS pripravujú kompromitujúcu správu o atentáte proti opozícii. Zneužitie atentátu sa tak blíži do finále, aj preto potrebovala vládna koalícia narýchlo odvolať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS,“ tvrdí predseda SaS Branislav Gröhling. Podľa Gröhlinga Gašparovcom a Robertovi Ficovi prekážalo, že im Mária Kolíková pozerá na prsty.

Po slovách ministra vnútra je zrejmé, že SIS je zneužívaná na špinavú prácu s cieľom vykonštruovať prepojenie útočníka na opozičné strany. Už v máji sme volali po zriadení medzinárodnej vyšetrovacej komisie, pretože obava zo zneužitia atentátu bola namieste,“ podotkol Gröhling.

Dnes je už podľa neho jasné, prečo s takouto komisiou vládna koalícia nesúhlasila a prečo potrebovala narýchlo vytvoriť vymyslené zámienky na odvolanie Márie Kolíkovej. Dodal, že dôvody na jej odvolanie boli absurdné.

Obvinenia, že vystupovala pri otázkach na generálneho prokurátora Maroša Žilinku ako predsedníčka výboru a nie ako poslankyňa sa preukázali ako klamstvo. Dosvedčil to aj list generálnej prokuratúre,“ podčiarkol líder liberálov.

Viac k témam: Generálny prokurátor SR, Minister vnútra SR, Opozícia, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Premiér Slovenskej republiky, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej, vládna koalícia, výbor na kontrolu SIS, Vyšetrovanie
Zdroj: SITA.sk – SIS chystá kompromitujúcu správu proti opozícii, preto podľa liberálov koalícia odvolala Kolíkovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šimkovičovej novela zákona o štátnom jazyku neobmedzí práva národnostných menšín, sľubuje Taraba

Taraba sa pre pripravovanú novelu zákona o štátnom jazyku stretol s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou a bývalým poslancom parlamentu Györgyom Gyimesim.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *