Home / SLOVENSKO / Neprijatie demisie Dolinkovej bude len predlžovanie marazmu v zdravotníctve, vyhlásila SaS

Neprijatie demisie Dolinkovej bude len predlžovanie marazmu v zdravotníctve, vyhlásila SaS

5.10.2024 (SITA.sk) – Neprijatie demisie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) prezidentom Petrom Pellegrinim bude len predlžovanie marazmu v slovenskom zdravotníctve. Reagovala tak strana Sloboda a solidarita (SaS) na tvrdenie prezidenta v súvislosti s demisiou Dolinkovej.

„Zdravotníctvo je na pokraji kolapsu. Priznala to aj Dolinková, ktorá napriek tomu, že doteraz nenamietala prijatie konsolidačného balíčka, teraz o ňom hovorí ako o dôvodoch jej odchodu z funkcie. Konsolidačný balíček, nielen podľa opozície, ale už aj podľa nej, bude mať devastačné účinky tak na zdravotníctvo ako aj občanov,“ vyhlásil predseda SaS Branislav Gröhling s tým, že je nemysliteľné, aby Pellegrini neprijal, respektíve odďaľoval prijatie demisie Dolinkovej.

„Znamenalo by to ďalšie predlžovanie marazmu v slovenskom zdravotníctve. Pellegrini by sa už mal konečne oprostiť od strany Hlas-SD a začať konať v prospech všetkých občanov,“ uzavrel Gröhling.

Prezident Peter Pellegrini prijme demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) až vtedy, keď bude za ministerku adekvátna náhrada. Pellegrini to uviedol vo videu na svojej sociálnej sieti. Video je z diskusie televízie TA3, ktorá bude odvysielaná v nedeľu 6. októbra.

„Akonáhle z rúk premiéra dostanem návrh na ministra, u ktorého budem presvedčený, že bude schopný pokračovať v rozbehnutej práci a priniesť aj ďalšie opatrenia, tak vtedy demisiu Dolinkovej prijmem a vymenujem aj nového ministra či ministerku,“ vyhlásil Pellegrini.

Viac k témam: Demisia, Ministerka zdravotníctva SR, predseda sas, Prezident SR
Zdroj: SITA.sk – Neprijatie demisie Dolinkovej bude len predlžovanie marazmu v zdravotníctve, vyhlásila SaS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lokomotíva Katka mala na Košickej detskej historickej železnici vzácneho hosťa, navštívil ju pravnuk jej konštruktéra (foto)

Katka je najstaršou prevádzkovanou úzkorozchodnou parnou lokomotívou v strednej Európe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *