Home / SLOVENSKO / Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

27.9.2024 (SITA.sk) – Jaroslav Haščák sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia investičnej skupiny Penta. Spoluzakladateľ spoločnosti sa s účinnosťou od 1. októbra 2024 opäť plnohodnotne zapojí do práce v Investičnej komisii, Executive Boarde ako aj do riadenia firemného portfólia skupiny. Tento krok nasleduje po nedávnom rozhodnutí Krajskej prokuratúry SR v Bratislave, ktorá Haščáka zbavila obvinenia v kauze Gorila.

Jaroslav Haščák založil Pentu pred 30 rokmi spolu s Marekom Dospivom a Jozefom Oravkinom. Až do konca roku 2020 pôsobil na pozícii Managing Partnera, kde bol zodpovedný za stratégiu, kľúčové procesy a výber top manažérov. Tiež stál za rozhodnutím o vstupe Penty do zdravotníckeho sektora. Pozície sa vzdal v decembri 2020 po vznesení prvého obvinenia, ktoré bolo v roku 2021 označené za nezákonné a následne zrušené. Slovenská republika sa Haščákovi za toto obvinenie následne ospravedlnila.

Jaroslav Haščák plánuje v ďalšom období venovať svoju pozornosť najmä kľúčovým strategickým otázkam, ktoré sa týkajú možností expanzie spoločností ako Dr.Max, Fortuna Entertainment Group a Penta Hospitals International na nové trhy. Jeho návrat doplní súčasné vrcholové vedenie skupiny Penta, ktoré tvorí Marek Dospiva, Iain Child, Václav Jirků, Marián Slivovič a Fabrice Dumontheil.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá vznikla v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, maloobchode, v realitnom developmente a v médiách. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 50 000 ľudí a v roku 2023 dosiahla hodnota aktív skupiny 15 miliárd eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Bratislave, Prahe a Varšave.

Viac k témam: Kauza Gorila, Podnikateľ, Vedenie
Zdroj: SITA.sk – Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Devínsku cestu postihne obmedzenie dopravy, Bratislava pokračuje v odstraňovaní následkov dažďov

Vodičov žiadajú, aby sa úseku vyhli a využili obchádzkovú trasu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *