Home / SLOVENSKO / Národniari sú prekvapení, ako prezident Pellegrini urazil a zaútočil na ich predsedu Danka

Národniari sú prekvapení, ako prezident Pellegrini urazil a zaútočil na ich predsedu Danka

24.9.2024 (SITA.sk) – Slovenskej národnej strane (SNS) je ľúto, že prezident Peter Pellegrini sa svojím vyjadrením zaradil na úroveň hovorcu Hlasu-SD. Uviedla to strana vo svojom stanovisku.

„Je pre nás prekvapením, ako urazil a osobne zaútočil na predsedu SNS Andreja Danka. Prezident Pellegrini hovorí o zmierení v spoločnosti, pričom v histórii slovenskej politiky si nepamätáme, že by sa prezident takto bezprecedentne ponížil, ako to urobil pán Pellegrini,“ konštatuje SNS.

Prezident by mal mať nadhľad a nezasahovať do straníckych súbojov a podľa národniarov je jeho vyhlásenie prejavom toho, že sa nedokáže odosobniť od funkcie predsedu strany Hlas-SD.

Prezident Peter Pellegrini v pondelok vyjadril ľútosť nad napätím vo vládnej koalícii. Konanie predsedu SNS Andreja Danka označil za nepochopiteľné a za potenciálne rušivý faktor pre stabilitu vlády. Slovensko podľa neho stojí pred vážnou konsolidáciou, ktorú musí zvládnuť koalícia len v jednote a diskusii.

„Vítam, že sa dve opozičné strany rozhodli prijať pozvanie a pôjdu rokovať s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) o konsolidácii. Ale čo predvádza Andrej Danko, je pre mňa nepochopiteľné, nerozumiem, či mu ide o destabilizáciu, alebo rozpad koalície a predčasné voľby. Jeho konanie nasvedčuje tomu, aby na Slovensku bol nepokoj, inak tomu jeho konaniu nerozumiem,“ povedal Pellegrini.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Prezident SR
Zdroj: SITA.sk – Národniari sú prekvapení, ako prezident Pellegrini urazil a zaútočil na ich predsedu Danka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hasiči zasahovali pri požiari haly v Galante, skryté ohniská odhalili pomocou dronu

Popri likvidácii požiaru prebiehal aj monitoring miesta požiaru pomocou dronu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *