Home / šport / Tenis / Šramková vyhrala turnaj WTA v thajskom Hua Hine, od pondelka bude slovenskou singlovou jednotkou

Šramková vyhrala turnaj WTA v thajskom Hua Hine, od pondelka bude slovenskou singlovou jednotkou

22.9.2024 (SITA.sk) – Čo nevyšlo pred niekoľkými dňami v tuniskom Monastire, sa podarilo o niekoľko tisíc kilometrov východnejšie – v thanskom Hua Hine. Slovenská tenistka Rebecca Šramková dosiahla v Ázii svoj najväčší úspech v kariére, keď v nedeľu zvíťazila vo finále turnaja kategórie 250 nad Laurou Siegemundovou z Nemecka vo dvoch setoch 6:4, 6:4.

Zo začiatku prehrávala 0:2

„Chcela by som sa poďakovať môjmu trénerovi. Myslím si, že prekonal tri infarkty počas posledných dvoch týždňov. A chcela by som venovať túto trofej môjmu dedkovi, ktorý sa lieči na rakovinu, takže toto je pre neho,“ povedala Šramková podľa webu WTA v prvom pozápasovom interview priamo na dvorci.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka hneď na začiatku stretnutia prišla o svoj servis a prehrávala 0:2, no vzápätí si „požičané“ vzala späť aj s úrokmi a otočila na 4:2 vo svoj prospech. To bolo napokon rozhodujúce pre víťazstvo v prvom sete.

Ako rozhodujúci na nakoniec ukázal deviaty gem

V tom druhom hneď úvodnom geme mala Šramková štyri brejkbaly, no skúsenejšia 36-ročná Nemka dokázala z tejto nepríjemnej pozície „vykľučkovať“. Ako rozhodujúci na nakoniec ukázal deviaty gem, v ktorom Slovenka získala servis súperky a vzápätí pri vlastnom podaní čistou hrou dotiahla zápas do víťazného konca.

Šramková sa vďaka výsledkom v Thajsku v pondelok stane slovenskou singlovou jednotkou. Už po semifinále v Hua Hine mala istý prienik do deviatej desiatky rebríčka WTA. Zisk premiérového titulu na okruhu znamená, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou posunie do ôsmej desiatky renkingu.

Zdroj: SITA.sk – Šramková vyhrala turnaj WTA v thajskom Hua Hine, od pondelka bude slovenskou singlovou jednotkou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovičovo hnutie sa rozpadá, podľa politológa sa dá očakávať postupný odchod ďalších poslancov

Problémom hnutia zároveň podľa neho je, že Igor Matovič nie je v rámci svojho hnutia nahraditeľný, pretože táto strana stojí na jeho osobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *