Home / šport / Futbal / Slovan Bratislava sa udržal na 1. mieste, hráči dali darček čerstvému šesťdesiatnikovi Weissovi

Slovan Bratislava sa udržal na 1. mieste, hráči dali darček čerstvému šesťdesiatnikovi Weissovi

22.9.2024 (SITA.sk) – Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava takmer v sobotu prišiel o pozíciu lídra v najvyššej súťaži 2024/2025. Keďže hráči MŠK Žilina popoludní zvíťazili 2:1 na ihrisku FC Košice, Bratislavčania vedeli, že ak nechcú klesnúť na 2. miesto, musia doma na Tehelnom poli triumfoval nad nepríjemným MFK Ružomberok.

„Belasí“ nakoniec zvíťazili 2:1, keď rozhodol vlastenec Šimona Gabriela zo 63. minúty.

Darček Vladimírovi Weissovi

Slovan má v tabuľke na 1. mieste na konte 18 bodov, Žilinčania sú druhí so 17 bodmi. Tretia je Dunajská Streda (13), ktorá zvíťazila v Skalici 3:1. Ružomberčanom patrí s deviatimi bodmi 4. pozícia, no v nedeľu ich môže preskočiť víťaz duelu Spartak TrnavaDukla Banská Bystrica.

„Slovanisti“ dali víťazstvom darček svojmu trénerovi Vladimírovi Weissovi st., ktorý v nedeľu oslavuje okrúhle 60. narodeniny.

„Hlavnému trénerovi sme pred zápasom zablahoželali k jubileu a dali darček, o ktorom však nebudem hovoriť. Tréner Weiss pre slovenský futbal dokázal veľmi veľa, v reprezentácii i na klubovej úrovni. Patrí bezpochyby k najlepším slovenským trénerom a to, čo pre futbal urobil, sa mu teraz vracia druhým postupom do Ligy majstrov. Tešil som sa aj zaňho, pretože mu na tom veľmi záležalo, a dal do toho veľa,“ povedal na klubovom webe krídelník Slovana Róbert Mak.

Skóre otvoril Mak

Práve Mak v 11. minúte otvoril skóre po spolupráci s Arturom Gajdošom.

„Teším sa, že som po dlhšej dobe skóroval aj v lige a dostal som šancu od začiatku. Užil som si to, veľmi som chcel hrať a pomôcť mužstvu, a zabojovať, aby som mohol hrávať čo najviac,“ povedal Mak, na ktorého zásah odpovedali hostia tesne pred prestávkou zásluhou Martina Chriena.

Samotný kouč Weiss si pochvaľoval úroveň stretnutia a pochválil aj súpera pod vedením českého odborníka Ondřeja Smetanu.

„Výborný ligový zápas dvoch rozdielnych mužstiev, či už typologicky alebo systémovo. Ondřej Smetana odviedol v Ružomberku za rok vynikajúcu prácu a bol len krôčik od Konferenčnej ligy, čo by bol prakticky taký zázrak, aký sa nám podaril v Lige majstrov. Ružomberok je fyzicky najsilnejší tím v lige, z pohľadu typológie, druhých lôpt, štandardných situácií, ktoré sme dnes dobre bránili, prešli sme do osobnej obrany. Bol to výborný duel s množstvom šancí na oboch stranách. Koncovku sme však mali riešiť inak, aby sme zápas zavreli skôr, takto Ružomberok hrozil až do konca. Som veľmi spokojný s výsledkom i výkonom, nie je ľahké prepnúť z Ligy majstrov do domácej súťaže, zvlášť so súperom, ktorý hrá silový futbal. Víťazstvo si cením, hráči šli na dno síl,“ skonštatoval Weiss.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: SITA.sk – Slovan Bratislava sa udržal na 1. mieste, hráči dali darček čerstvému šesťdesiatnikovi Weissovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava sa na súboj Ligy majstrov v Glasgowe naladil ligovým triumfom v Dunajskej Strede

ŠK Slovan Bratislava už v stredu vstúpi do ligovej časti Ligy majstrov duelom na pôde škótskeho Celticu Glasgow.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *