Home / SVET / Naše aktívne akcie pokračujú, do Kurskej oblasti sme stiahli 40-tisíc Rusov, hovorí Zelenskyj

Naše aktívne akcie pokračujú, do Kurskej oblasti sme stiahli 40-tisíc Rusov, hovorí Zelenskyj

20.9.2024 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že na front v ruskej Kurskej oblasti bolo nasadených asi 40-tisíc ruských vojakov, aby tam čelili ukrajinskej protiofenzíve. Uviedol to prostredníctvom vyhlásenia na webe svojej kancelárie.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Do tejto oblasti sa nám podarilo stiahnuť asi 40-tisíc ruských vojakov. Naše aktívne akcie pokračujú. Došlo aj k doplneniu výmenného fondu zajatcov pre nás, pre Ukrajinu. Toto všetko sú dôležité veci, ktoré ovplyvňujú celkovú situáciu vo vojne, ďakujem všetkým našim bojovým brigádam, každému vojakovi, rotmajstrovi a veliteľovi za ich statočnosť,“ poznamenal ukrajinský líder.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Zelenskyj tiež poznamenal, že sa uskutočnila séria stretnutí s vojenským vedením s cieľom vytvoriť program rokovaní s partnermi, najmä pokiaľ ide o Doneckú oblasť. „Ukrajinským obranným silám sa teraz podarilo znížiť útočný potenciál nepriateľov v Doneckej oblasti. Situácia je naďalej mimoriadne zložitá, na kurachovskom a pokrovskom fronte každý deň prebiehajú ťažké boje.“

Viac k témam: donecká oblasť, Kurská oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Naše aktívne akcie pokračujú, do Kurskej oblasti sme stiahli 40-tisíc Rusov, hovorí Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najviac padlých ruských vojakov je aktuálne medzi dobrovoľníkmi, o život prišlo takmer 14-tisíc mužov

Bývalí väzni, ktorí vstúpili do armády výmenou za milosť, mali doteraz najvyšší podiel úmrtí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *