Home / SLOVENSKO / Ministerstvo vnútra nesúhlasí s pokutou za postup voči čurillovcom, voči rozhodnutiu podalo odvolanie

Ministerstvo vnútra nesúhlasí s pokutou za postup voči čurillovcom, voči rozhodnutiu podalo odvolanie

20.9.2024 (SITA.sk) – Záležitosť pokuty pre Ministerstvo vnútra SR pre postup rezortu vo veci príslušníkov Policajného zboru známych ako „čurillovci“ ešte nie je uzavretá. Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca ministerstva Matej Neumann, rezort podal voči rozhodnutiu odvolanie, o ktorom nebolo zo strany Úradu na ochranu oznamovateľov doposiaľ rozhodnuté, respektíve ministerstvu vnútra nebolo predmetné rozhodnutie zatiaľ doručené.

„V prípade, že dôjde k potvrdeniu prvostupňového rozhodnutia, tak zo strany ministerstva vnútra bude podaná správna žaloba, keďže s pokutou sa nestotožňujeme, a ako sme už opakovane komunikovali, zastávame názor, že postup ministerstva vnútra bol v súlade so zákonom,“ zdôraznil Neumann.

Úrad na ochranu oznamovateľov uložil rezortu vnútra začiatkom leta pokutu vo výške 90-tisíc eur. Dôvodom podľa úradu bolo, že ministerstvo postavilo príslušníkov bývalej Národnej kriminálnej agentúry okolo Jána Čurillu ako chránených oznamovateľov mimo službu bez jeho predchádzajúceho súhlasu.

Policajti získali štatút chránených oznamovateľov na základe rozhodnutia prokurátorov, ktorí dozorovali kauzu Rozuzlenie. Rezort vnútra vtedy pripomenul, že vo vzťahu k neodkladným opatreniam, ktoré žiadali „čurillovci“ vydať, rozhodli vo všetkých prípadoch odvolacie senáty Krajského súdu v Bratislave jednomyseľne v prospech ministerstva.

Viac k témam: Čurillovci, hovorca ministerstva vnútra, kauza Rozuzlenie, Pokuta
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo vnútra nesúhlasí s pokutou za postup voči čurillovcom, voči rozhodnutiu podalo odvolanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Neakceptovateľné a nedôstojné. SaS kritizuje postoj Súdnej rady k správe eurokomisie o právnom štáte na Slovensku

Súdna rada sa svojím postojom podľa slov Márie Kolíkovej jasne ukázala ako zaujatá inštitúcia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *