Home / SVET / K českej obci Troubky sa blíži povodňová vlna, všetkých obyvateľov evakuujú (foto+video)

K českej obci Troubky sa blíži povodňová vlna, všetkých obyvateľov evakuujú (foto+video)

16.9.2024 (SITA.sk) – V českej obci Troubky v okrese Přerov sa v nedeľu o 17-tej hodine začala evakuácia všetkých obyvateľov. Hladina rieky Bečva sa totiž dramaticky zdvihla a povodňová vlna má do obce doraziť v noci na pondelok. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Keď Troubky postihla povodeň v roku 1997, zničila zhruba 200 domov a ďalšie museli pre podmáčanie zbúrať. Pri vtedajšej záplave zomrelo deväť ľudí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Povodne v Česku (fotografie)

V meste Krnov sú podľa starostu Tomáša Hradila povodne ničivejšie ako v roku 1997.

Celé mesto je pod vodou, bez elektrickej energie a mobilného signálu. Podarilo sa nám sprevádzkovať internetové pripojenie,“ napísal na sieti X. Mesto Opava pre hrozbu pretrhnutia hrádze musí evakuovať ďalšie mestské časti. Evakuácie prebiehajú aj v Ostrave.

Krnov zasáhly povodně ještě ničivější než v roce 1997. Celé město je pod vodou, bez elektrické energie a mobilního signálu. Podařilo se nám zprovoznit internetové připojení. Bojujeme! pic.twitter.com/lFUo0ScOym— Tomáš Hradil (@TomasHradil79) September 15, 2024

Viac k témam: Evakuácia, povodne v Česku
Zdroj: SITA.sk – K českej obci Troubky sa blíži povodňová vlna, všetkých obyvateľov evakuujú (foto+video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ľupták nerozumie cirkusu okolo odvolávania Šimečku, nehlasovanie troch poslancov z Hlasu ho neprekvapilo (video)

Michala Šimečku v tajnom hlasovaní odvolali z funkcie, za bolo 76 poslancov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *