Home / SVET / Harrisová je podľa prieskumu čestnejšia a disciplinovanejšia, Trump vedie v otázkach ekonomiky

Harrisová je podľa prieskumu čestnejšia a disciplinovanejšia, Trump vedie v otázkach ekonomiky

14.8.2024 (SITA.sk) – Americká viceprezidentka a predpokladaná demokratická kandidátka v prezidentských voľbách Kamala Harrisová má u verejnosti náskok pred republikánskym nominantom Donaldom Trumpom vo viacerých kvalitách.

Poukazuje na to nový prieskum agentúry The Associated Press a NORC Center for Public Affairs Research. Bývalý americký prezident však podľa neho vedie v otázkach ekonomiky a migrácie.

Harrisová je viac oddaná demokracii

Takmer polovica Američanov podľa prieskumu tvrdí, že „oddanosť demokracii“ a „disciplinovanosť“ sú atribúty, ktoré lepšie vystihujú Harrisovú. K Trumpovi lepšie pasujú podľa zhruba troch z desiatich opýtaných.

Približne štyria z desiatich dospelých opýtaných označili Harrisovú za niekoho, komu „záleží na ľuďoch, ako ste vy“ a rovnaký počet si myslí, že ju lepšie vystihuje slovo čestný. Pri Trumpovi je pomer pri prvej otázke tri z desiatich a 24 percent si myslí, že ho viac vystihuje čestnosť.

Rovnako štyria z desiatich vidia Trumpa ako silného lídra a podobné je to aj u Harrisovej. Podobne ich vnímajú aj ako schopných riešiť krízu.

V otázke riešenia ekonomiky vedie Trump

Pokiaľ ide o riešenie ekonomiky 45 percent respondentov tvrdí, že Trump má lepšie predpoklady, zatiaľ čo o Harrisovej to tvrdí 38 percent. Podobný rozdiel je aj v otázke imigrácie.

Harrisová má oproti Trumpovi väčšiu výhodu, pokiaľ ide o riešenie otázok týkajúcich sa rasy a rasovej nerovnosti, interrupčnej politiky a zdravotnej starostlivosti. Približne polovica dospelých Američanov tvrdí, že Harrisová by zvládla každú z týchto otázok lepšie ako Trump, zatiaľ čo v prípade Trumpa sú to približne traja z desiatich respondentov.

Prieskum sa uskutočnil od 8. do 12. augusta na vzorke 1 164 dospelých ľudí.

Viac k témam: Americká viceprezidentka, americké prezidentské voľby, bývalý americký prezident, Prezidentské voľby v USA, Prezidentské voľby v USA 2024 (Trump – Harris), Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Harrisová je podľa prieskumu čestnejšia a disciplinovanejšia, Trump vedie v otázkach ekonomiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *