Home / SLOVENSKO / Koalícii vyhovuje, že sa z Fica stal martýr. Podľa KDH zámerne zamlčiava fakty o vyšetrovaní atentátu

Koalícii vyhovuje, že sa z Fica stal martýr. Podľa KDH zámerne zamlčiava fakty o vyšetrovaní atentátu

14.8.2024 (SITA.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) sa pýta vládnej koalície, dokedy bude ešte verejnosť čakať na informácie o priebehu vyšetrovania atentátu na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD).

„Toto nie je už iba o elementárnej politickej kultúre, ale myslíme si, že ide o snahu koalície zamlčovať fakty, pretože im to tak vyhovuje. Z premiéra Fica – pri našom jasnom odsúdení atentátu – sa stal v očiach verejnosti martýr, hrdina, obeť, čo najmä strane Smer veľmi vyhovuje,“ uviedlo hnutie vo svojom stanovisku.

Nikto od výzvy nepredstúpil

Podľa KDH koalícii vyhovuje aj to, že bez dôkazov a bez informovania o priebehu vyšetrovania obviňuje z atentátu opozíciu, „lebo papier znesie všetko“.

KDH vyzvalo ešte koncom júla vedenie tajnej služby a úradu pre ochranu ústavných činiteľov, aby predstúpili pred verejnosť a vysvetlili okolnosti atentátu na popredného štátneho činiteľa.

„Ani po viac ako ďalších dvoch týždňoch od našej výzvy nikto kompetentný nepredstúpil, nikto neinformoval a nebola vyvodená žiadna zodpovednosť,“ poukazujú kresťanskí demokrati.

Chcú vyvodenie zodpovednosti za pochybenia

KDH preto opätovne a dôrazne vyzýva ministra vnútra a generálnu prokuratúru, aby v čo najkratšom čase poskytli informácie o stave vyšetrovania, aby sa nešírili konšpirácie polarizujúce spoločnosť a atentát na premiéra nebol predmetom politickej manipulácie.

„Vyzývame tiež na vyvodenie zodpovednosti za pochybenia a prijatie takých opatrení, aby sa už nikdy viac žiaden podobný atentát nestal a nebola ohrozená bezpečnosť našich občanov,“ dodalo hnutie.

Premiéra Roberta Fica útočník postrelil v Handlovej 15. mája. Výstrely padli pred domom kultúry, kde zasadal vládny kabinet, keď premiér išiel medzi ľudí.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koalícia, Minister vnútra SR, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Koalícii vyhovuje, že sa z Fica stal martýr. Podľa KDH zámerne zamlčiava fakty o vyšetrovaní atentátu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *