Home / šport / Ostatné športy / Vlhová skončila v 1. kole v Ofterswangu v Top 10, líderkou je Američanka Shiffrinová

Vlhová skončila v 1. kole v Ofterswangu v Top 10, líderkou je Američanka Shiffrinová

aktualizované 10. marca, 11:11

OFTERSCHWANG 10. marca (WebNoviny.sk) – Petre Vlhovej patrí šieste miesto po prvom kole slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Ofterschwangu.

Vlhová vyštartovala na trať predposledného slalomu vrcholiacej sezóny so sedmičkou na hrudi, na medzičasoch jej patrila piata, šiesta a v cieli napokon rovnako šiesta priečka s odstupom 65 stotín sekundy za tradičnou líderkou, Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Môže sa vyrovnať Velez-Zuzulovej

Druhá je priebežne bronzová medailistka z nedávnych ZOH v Pjongčangu, iba 20-ročná Rakúšanka Katharina Gallhuberová (+0,30) a tretia jej krajanka Bernadette Schildová (+0,39).

Odporúčame:
Petra Vlhová útočí na celkové umiestnenie v Svetovom pohári, Velez-Zuzulová skončí s kariérou

Shiffrinovú už len jedno slalomové kolo delí od úspešnej obhajoby malého krištáľového glóbusu za sezónny triumf v najtočivejšej disciplíne. Fenomenálna Američanka už v piatok obhájila veľký glóbus za celkové víťazstvo v sumáre všetkých disciplín Svetového pohára.

Vlhovej patrí druhá priečka v priebežnom hodnotení slalomu vo Svetovom pohári. Ak by sa jej podarilo udržať si ju do konca sezóny, vyrovnala by tým najlepšie dva slovenské výsledky v podaní Veroniky Velez-Zuzulovej z uplynulých dvoch sezón.

Dve zjazdárky sa lúčili s kariérou

Prvé kolo slalomu v Ofterschwangu absolvovali ako svoju rozlúčku so súťažným lyžovaním dve veľké persóny tohto športu – Slovenka Veronika Velez-Zuzulová a Rakúšanka Michaela Kirchgasserová. Ide o víťazky dovedna ôsmich pretekov Svetového pohára a štyroch medailí z majstrovstiev sveta.

Obe v exhibičnom tempe oblečené v kroji zlyžovali slalomový kopec bez prejazdu všetkými bránkami. Viackrát sa zastavili popri trati, aby sa poďakovali najbližším za dlhoročnú podporu vo svojom športovom raste.

Odporúčame:
Video: Velez-Zuzulová sa lúčila v Ofterschwangu s kariérou, poslednú jazdu absolvovala v kroji

„Pre mňa je toto veľmi smutný deň, lebo moja najvernejšia spolubývajúca z hotelových izieb sa rozhodla úre novú životnú dráhu,“ uviedla na adresu odchádzajúcej Kirchgasserovej jej krajanka Anna Veithová, ktorá jej gratulovala priamo v cieli po poslednej jazde.

Druhé kolo slalomu s tridsiatkou najlepších sa začne o 12.30 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Ofterschwang (Nem.) – priebežné výsledky:

Slalom žien – 1. kolo /po odjazdení elitnej tridsiatky/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 54,25 s, 2. Katharina Gallhuberová +0,30 s, 3. Bernadette Schildová (obe Rak.) +0,39, 4. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,44, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,46, 6. Petra Vlhová +0,65,Veronika Velez-Zuzulová (obe SR) – predviedla exhibičnú jazdu, nebola klasifikovaná v cieli

Viac k témam: Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová skončila v 1. kole v Ofterswangu v Top 10, líderkou je Američanka Shiffrinová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zväz slovenského lyžovania hodnotí uplynulú sezónu úspešne, prezident Paško vyzdvihol najmä organizáciu SP v Jasnej

ZSL potešili aj čísla, ktoré vygeneroval SP v Jasnej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *