Home / SLOVENSKO / Proti vražde Kuciaka a stavu slovenskej politiky demonštrovali aj Slováci v Sydney či v Kodani

Proti vražde Kuciaka a stavu slovenskej politiky demonštrovali aj Slováci v Sydney či v Kodani

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk) – Proti vražde slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej a postojom slovenských politikov v tejto kauze protestovali v piatok tisíce ľudí nielen v Bratislave a iných slovenských mestách, ale aj v mnohých európskych a svetových metropolách.

Vďaka časovému posunu sa prvá demonštrácia konala v austrálskom Sydney, neskôr vyšli Slováci do ulíc napríklad aj v Londýne či v Kodani. V Londýne sa pred budovou slovenského veľvyslanectva zhromaždilo asi 400 ľudí, v Kodani prišlo na demonštráciu približne 250 Slovákov.

Reagovali na vyjadrenia Fica o Sorosovi

Najpočetnejšie demonštrácie sa uskutočnili večer v Prahe a v Brne. Na podujatí pred slovenským veľvyslanectvom v Prahe sa podľa českého spravodajského serveru iDnes.cz zišlo zhruba 1 500 ľudí.

Odporúčame:
Foto: Ľudia na zhromaždení „Za slušné Slovensko“ štrngali kľúčmi a skandovali Dosť bolo Fica (aktualizované)

Priniesli so sebou transparenty s nápismi ako „Nastal čas pre slušných ľudí“ alebo „Fico už ma Sörös“, ktorým narážali na vyjadrenie slovenského premiéra Roberta Fica, že za protivládnymi protestmi na Slovensku stojí americký finančník a filantrop maďarského pôvodu George Soros.

O politike podľa Gála rozhodujú emócie

Na pražskej demonštrácii vystúpil aj líder Nežnej revolúcie a Verejnosti proti násiliu Fedor Gál, ktorý povedal, že o politike v dnešnom svete rozhodujú emócie. „Na Slovensku v tejto chvíli vidím jediného politika, ktorý dokáže generovať pozitívne emócie, a to je Andrej Kiska,“ povedal Gál.

Odporúčame:
Mama snúbenice novinára Jána Kuciaka má pochybnosti v prípade vyšetrovania vraždy svojej dcéry

Demonštrácia pod názvom Postavme sa za slušnosť sa konala o piatej večer aj v Brne, k soche prvého československého prezidenta T. G. Masaryka na Komenského námestí prišlo podľa iDnes.cz asi 500 ľudí.

Viac k témam: demonštrácia, George Soros, Ján Kuciak, pochod „Za slušné Slovensko“, Robert Fico
Zdroj: Webnoviny.sk – Proti vražde Kuciaka a stavu slovenskej politiky demonštrovali aj Slováci v Sydney či v Kodani © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *