Home / SVET / Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto)

Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto)

7.8.2024 (SITA.sk) – Slovenskí chodci Hana Burzalová a Dominik Černý obsadili v miešanej štafete na OH 2024 v Paríži 18. miesto. Tandem spod Tatier prekonal doterajšie národné maximum, ktoré malo hodnotu 3:05:38, zlepšil ho o takmer dve minúty a do ciela prišiel v čase 3:03:54.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

Nová olympijská disciplína pozostáva zo štyroch úsekov, najprv sa vydali na trať muži a absolvovali 11,4 km. Vystriedali ich ženy, ktoré prešli 10 km. Obe dvojice si trať ešte raz zopakovali a dokopy tak absolvovali maratónsku dĺžku.

Spomedzi dvadsiatichpiatich dvojíc boli najlepší Španieli Alvaro Martin a Maria Perezová. Tí boli o 51 sekúnd rýchlejší ako stieborní Ekvádorčania Brian Pintada a Glenda Morejonová. Bronz získali Rhydian Cowley s Jemimom Montagovou z Austrálie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenskí chodci Burzalová a Černý počas zmiešanej štafety na OH v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *