Home / SLOVENSKO / Progresívci chcú odvolanie ministerky Šimkovičovej a zvolajú aj protest. Čistky v kultúre si zbabelo nechala na leto, hovorí Šimečka

Progresívci chcú odvolanie ministerky Šimkovičovej a zvolajú aj protest. Čistky v kultúre si zbabelo nechala na leto, hovorí Šimečka

7.8.2024 (SITA.sk) – Hnutie Progresívne Slovensko (PS) chce odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (SNS). Hnutie tak začne so zbieraním podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu a zorganizuje aj protest.

Ako uviedol predseda PS Michal Šimečka, dôvodom je arogancia ministerky a jej autoritárske zásahy, ktoré prekračujú všetky hranice.

Čistky v kultúre si zbabelo nechala na leto a myslí si, že to ľudia prejdú mlčaním. Nie, my nebudeme mlčať,“ vyhlásil predseda PS a informoval, že zvolajú aj protestné zhromaždenie, ktoré sa uskutoční v utorok 13. augusta v Bratislave.

Viac k témam: Ministerka kultúry SR, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, protivládny protest
Zdroj: SITA.sk – Progresívci chcú odvolanie ministerky Šimkovičovej a zvolajú aj protest. Čistky v kultúre si zbabelo nechala na leto, hovorí Šimečka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini ocenil nasadenie olympionikov a paralympionikov v Paríži, odovzdal im ďakovné listy (video+foto)

Už samotná účasť na olympijských hrách je podľa prezidentových slov skvelým výsledkom, ku ktorému sa prepracujú len tí najlepší a najvytrvalejší z celého sveta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *