Home / šport / Ostatné športy / Fantastická Henrieta Farkašová získala zlatú medailu na paralympiáde v Pjongčangu

Fantastická Henrieta Farkašová získala zlatú medailu na paralympiáde v Pjongčangu

ČONGSON 10. marca (WebNoviny.sk) – Hneď prvá súťaž na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu mala pre slovenskú výpravu zlatý lesk.

Obhájila zlato zo Soči

Historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička Henrieta Farkašová triumfovala v sobotňajšom zjazde zrakovo znevýhodnených zjazdárok, s navádzačkou Natáliou Šubrtovou zvíťazili s náskokom 0,86 sekundy pred Britkou Millie Knightová. Tretia skončila Belgičanka Eleonor Sanová.

Henriete Farkašovej sa podarilo obhájiť zlato spred štyroch rokov zo ZPH 2014 v Soči. „Je to skvelý pocit. Ove sme veľmi šťastné, cítime veľkú eufóriu. Tak, ako sme si užívali súťažnú jazdu, tak si užívame aj radosť zo zlata,“ zneli prvé slová Henrieti Farkašovej, po sobote už šesťnásobnej paralympijskej šampiónky.

Cieľom je päť zlatých medailí

„Na trati som mala v jednej pasáži problém, trochu som tam skĺzla, ale udržala som to. Inak bola jazda celkom dobrá, rýchla a plynulá. Obe sme mali z výkonu dobrý pocit a verili sme si, že by to mohlo byť víťazstvo, aj keď nám Millie Knightová trochu zdvihla adrenalín. Napokon to dopadlo dobre pre nás, tešíme sa z toho,“ pokračovala 31-ročná rožňavská rodáčka.

Odporúčame:
Zimná paralympiáda 2018 v Pjongčangu: Slovensko má druhú medailu, Krako s Brozmanom získali striebro

Zo Slovenska odchádzali Farkašová so Šubrtovou s cieľom získať päť zlatých medailí v piatich štartoch, v sobotu tak úspešne začali cestu napĺňania tohto predsavzatia. „Dvadsať percent je tam, ďalšie štyri pätiny ešte chýbajú. Tešíme sa z každého triumfu, toto pvé potešilo, pretože nám to nastavilo náladu do ďalších štartov,“ poznamenala navádzačka Natália Šubrtová.

Zimná paralympiáda 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
Zimná paralympiáda 2018 v Pjongčangu: Program a výsledky Slovákov

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Ženy – zjazd – zrakovo znevýhodnené: 1. Henrieta Farkašová (navádzačka Natália Šubrtová, SR) 1:29,72 min, 2. Millie Knightová (nav. Brett Wild, V. Brit.) +0,86 s, 3. Eleonor Sanová (nav. Chloe Sanová, Belg.) +1,88

Viac k témam: Henrieta Farkašová, ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Henrieta Farkašová získala zlatú medailu na paralympiáde v Pjongčangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *