Home / SVET / Pentagon nakúpi pre Ukrajinu stíhačky pre systémy protivzdušnej obrany Patriot a NASAMS v hodnote 2,2 miliardy dolárov

Pentagon nakúpi pre Ukrajinu stíhačky pre systémy protivzdušnej obrany Patriot a NASAMS v hodnote 2,2 miliardy dolárov

4.7.2024 (SITA.sk) – Americké ministerstvo obrany oznámilo nákup významného balíka stíhačiek protivzdušnej obrany pre Ukrajinu za približne 2,2 miliardy dolárov v rámci Iniciatívy pre bezpečnostnú pomoc Ukrajine (USAI). Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Pentagon.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Tieto prostriedky budú použité na nákup stíhačiek pre systémy protivzdušnej obrany Patriot a NASAMS pre Ukrajinu,“ uvádza sa v správe amerického rezortu obrany, ktorý pripomenul, že Bidenova administratíva plánuje urýchliť dodávky týchto zbraní zmenou poradia budúcich dodávok na Ukrajinu.

„V dôsledku toho Ukrajina dostane stíhačky, ktoré naliehavo potrebuje na ochranu svojho obyvateľstva a kritickej infraštruktúry pred leteckými útokmi Ruska,“ uvádza sa v správe.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: americká pomoc, Americké ministerstvo obrany, Protiraketový systém Patriot, Protivzdušná obrana NASAMS, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Pentagon nakúpi pre Ukrajinu stíhačky pre systémy protivzdušnej obrany Patriot a NASAMS v hodnote 2,2 miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nový britský premiér Starmer ubezpečil Ukrajinu o neochvejnej pomoci, Zelenskyj mu zablahoželal k víťazstvu vo voľbách

Diskutovali o spôsoboch posilnenia partnerstva medzi Ukrajinou a Spojeným kráľovstvom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *