Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť v eurozóne medzimesačne stagnovala, na Slovensku sa však znížila na 5,5 percenta

Nezamestnanosť v eurozóne medzimesačne stagnovala, na Slovensku sa však znížila na 5,5 percenta

2.7.2024 (SITA.sk) – Nezamestnanosť v eurozóne podľa sezónne upravených údajov sa v máji medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 6,4 percenta. Znížila sa však medziročne, keďže vlani v máji bola na úrovni 6,5 percenta.

Nezamestnanosť v celej Európskej únii medzimesačne aj medziročne stagnovala vo výške 6 percent. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa májová miera nezamestnanosti znížila na 5,5 percenta z aprílovej hodnoty 5,6 percenta. Klesla aj medziročne, keďže v máji 2023 bola vo výške 5,8 percenta.

Podľa odhadu Eurostatu bolo v máji v Európskej únii bez práce 13,2 milióna ľudí, z toho 10,078 milióna v eurozóne. V porovnaní s aprílom sa počet nezamestnaných v Únii zvýšil o 13-tisíc a v rámci eurozóny o 38-tisíc.

Viac k témam: Eurozóna, Nezamestnanosť, Nezamestnanosť v eurozóne
Zdroj: SITA.sk – Nezamestnanosť v eurozóne medzimesačne stagnovala, na Slovensku sa však znížila na 5,5 percenta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kto odmietne prácu, príde o dávku v hmotnej núdzi. Tomáš chce do zamestnania dostať aj čo najviac Rómov (video)

Minister Erik Tomáš ide robiť poriadok, lebo medzi nezamestnanými sú aj ľudia, ktorí nechcú pracovať, ktorí sú leniví a ktorí využívajú, alebo lepšie povedané, zneužívajú systém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *