Home / šport / Futbal / Útočník Foden je na ME vo futbale späť pri anglickej reprezentácii, stal sa tretíkrát otcom je pripravený hrať proti Slovákom

Útočník Foden je na ME vo futbale späť pri anglickej reprezentácii, stal sa tretíkrát otcom je pripravený hrať proti Slovákom

28.6.2024 (SITA.sk) – Anglický futbalový reprezentant Phil Foden sa po dvoch dňoch vrátil na „základňu“ národného mužstva na majstrovstvách Európy v Nemecku. Dvadsaťštyriročný útočník Manchestru City v stredu odcestoval do vlasti, dôvodom boli „naliehavé rodinné záležitosti„. Anglická Futbalová asociácia (FA) síce nešpecifikovala detaily, no neskôr sa ukázalo, že Foden sa stal tretíkrát otcom.

Gratulujeme a vitaj späť,“ privítali zástupcovia anglického reprezentačného tímu Foden na platforme X a pripojili aj emotikon bábätka. Vo videu Foden kráčal na piatkový tréning reprezentačného výberu so spoluhráčom Jarrdom Bowenom.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

Phil Foden nastúpil vo všetkých troch stretnutiach Angličanov skupinovej časti. „Albión“ obsadil v základnej C-skupine prvú priečku napriek tomu, že v nej strelil iba dva góly. Angličania zdolali Srbov 1:0, potom remizovali s Dánmi 1:1 aj Slovincami 0:0.

Anglická futbalová reprezentácia bude v nedeľu 30. júna o 18.00 h súperom slovenského tímu v osemfinálovom stretnutí na štadióne v Gelsenkirchene. Zverenci trénera Garetha Southgatea budú v tomto súboji favoriti, na kontinentálnom šampionáte obhajujú striebro z predchádzajúceho Eura.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Slovensko na ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Útočník Foden je na ME vo futbale späť pri anglickej reprezentácii, stal sa tretíkrát otcom je pripravený hrať proti Slovákom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Argentínčania nastúpia proti Peru bez hviezdneho Messiho a chýbať bude aj tréner Scaloni

Okrem Scaloniho dostala podobný trest aj kormidelník výberu Čile.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *