Home / šport / Futbal / Maďarský útočník Varga už podstúpil operáciu tváre, UEFA obhajuje zásah tímových lekárov na štadióne (video)

Maďarský útočník Varga už podstúpil operáciu tváre, UEFA obhajuje zásah tímových lekárov na štadióne (video)

25.6.2024 (SITA.sk) – Útočník maďarskej futbalovej reprezentácie Barnabás Varga už podstúpil operáciu po tom, ako pri zrážke so škótskym brankárom počas nedeľňajšieho zápasu A-skupiny majstrovstiev Európy v Nemecku utrpel zlomeninu niekoľkých tvárových kostí. Spomenutý súboj bol v polovici druhého polčasu prerušený na dlhé minúty, aby Vargu mohli ošetriť po zrážke s Angusom Gunnom.

Dvadsaťdeväťročného Vargu odniesli na nosidlách a previezli do nemocnice v Stuttgarte, kde v pondelok podstúpil chirurgický zákrok.

Nešlo o komplikovaný zákrok

Je v poriadku, pri vedomí a čaká na operáciu,“ povedal pred operáciou hovorca maďarského tímu Gergö Szabó.

Bude musieť stráviť niekoľko dní v nemocnici, ale bolo by nezodpovedné teraz niečo povedať,“ doplnil.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

Podľa Maďarského futbalového zväzu napokon nešlo o komplikovaný zákrok a v stredu by Vargu mohli prepustiť z nemocnice.

?? The most tense moment in the EURO ? when Barnabá Varga suffered a collision that left him unconscious ? Fortunately, the Hungarian Federation ?? confirmed that the player is in good condition ??#beINSPORTS #Hungary #Hungria #BarnabasVarga #EURO2024 #EURo2024 pic.twitter.com/ZikXQjrMw7— beIN SPORTS USA (@beINSPORTSUSA) June 23, 2024

Maďari zvíťazili

Maďarský výber v spomenutom stretnutí zvíťazil 1:0 gólom striedajúceho Kevina Csobotha z desiatej minúty nadstaveného času, čo mu ponechalo šance na postup do osemfinále. Musí však čakať, či sa napokon dostane medzi najlepšie štyri mužstvá z tretích miest v skupinách. Ak by Maďari prenikli do vyraďovacej časti, s určitosťou sa budú musieť zaobísť bez Vargu.

Viacerým maďarským hráčom sa tlačili slzy do očí, keď záchranári a lekári ošetrovali Vargu. Okamžite po zrážke so škótskym brankárom niekoľkí maďarskí reprezentanti vehementne signalizovali, aby čo najskôr pribehol na hraciu plochu zdravotnícky personál.

Zobraziť fotogalériu k článku:
ME vo futbale 2024: 10. deň / 23. jún (fotografie)

Pomoc mala prísť skôr

Podľa viacerých maďarských hráčov mala prísť pomoc o niekoľko sekúnd skôr.

Myslím si, že áno, trvalo to pridlho. Chápem, každý rozumie protokolu a tomu, na čo musí čakať, ale život a zdravie sú dôležitejšie ako futbal,“ povedal autor víťazného gólu Csoboth.

Chceli sme ich dotlačiť, aby išli na ihrisko. Nerozumeli sme tomu, prečo naň nešli okamžite,“ doplnil kapitán Maďarov Dominik Szoboszlai. Hráč FC Liverpool sa dokonca ponáhľal s nosidlami, pretože mal obavy, ako dlho bude trvať, kým ich prinesú na ihrisko.

Hungarian football player Barnabas Varga collapses during the Scotland-Hungary Euro 2024 match #EURo2024#EURO2024    pic.twitter.com/rudDna8VU9— JAY (@jaycibby) June 25, 2024

Oneskorenie podľa UEFA nenastalo

Európska futbalová únia (UEFA) trvá na tom, že „nenastalo žiadne oneskorenie v ošetrení a pomoci“ Vargovi.

Radi by sme objasnili, že zásah tímového lekára prebehol do 15 sekúnd od incidentu, po ktorom okamžite pribehol druhý lekár na štadióne, aby vykonal prvé posúdenie zranenia a poskytol primeranú liečbu podľa bežných lekárskych postupov,“ uviedol vo vyhlásení strešný orgán európskeho futbalu.

Kvalifikované pohotovostné tímy čakali na ihrisku podľa ich protokolu a prišli s nosidlami hneď, ako si zdravotníci vyžiadali zásah, aby hráča evakuovali na jeho okamžitý prevoz do nemocnice,“ dodala UEFA.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Zranenie
Zdroj: SITA.sk – Maďarský útočník Varga už podstúpil operáciu tváre, UEFA obhajuje zásah tímových lekárov na štadióne (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzi osemfinalistami ME vo futbale 2024 je sedem krajín z Top 10 rebríčka FIFA, päť tímov je však oveľa nižšie

Z Top 10 hodnotenia chýba iba deviate Chorvátsko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *