Home / SVET / Rusko prišlo o ďalších 1300 vojakov, Kyjev hlási aj významné straty na technike 

Rusko prišlo o ďalších 1300 vojakov, Kyjev hlási aj významné straty na technike 

24.6.2024 (SITA.sk) – Počet príslušníkov ruských ozbrojených síl vyradených z boja sa podľa Kyjeva počas uplynulých 24 hodín zvýšil o 1 300. Ruské straty na personále od začiatku vojny sa tak dostali na úroveň 535 600. Informoval o tom generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl, na ktorý sa odvoláva portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko v priebehu uplynulého dňa prišlo aj o 12 tankov, 15 obrnených bojových vozidiel pechoty, 51 delostreleckých systémov, 27 strategických a taktických bezpilotných lietadiel, dve strely s plochou dráhou letu, 56 vozidiel a cisterien a 20 kusov špeciálnych vozidiel alebo iného vybavenia.

Celkovo ruské straty na technike podľa Ukrajiny rátajú už 8 031 tankov, 15 413 obrnených bojových vozidiel pechoty, 14 246 delostreleckých systémov, 11 382 strategických a taktických bezpilotných lietadiel, 2 323 striel s plochou dráhou letu, 19 304 vozidiel a cisterien a 2 397 kusov špeciálnych vozidiel alebo iného vybavenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl, Ruská armáda, ruské straty, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusko prišlo o ďalších 1300 vojakov, Kyjev hlási aj významné straty na technike  © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruský diplomat vyzýva USA, aby venovali pozornosť diskusiám o jadrovej doktríne. Moskva nevylučuje ani zníženie diplomatických vzťahov so západom

Doktrína vo všeobecnosti hovorí, že jadrové zbrane by sa mali použiť ako odpoveď na útok s použitím jadrových alebo iných zbraní hromadného ničenia alebo na použitie konvenčných zbraní proti Rusku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *