Home / SLOVENSKO / Podpíše Pellegrini zákon o Slovenskej televízii a rozhlase? Prezident zdôraznil, že mediálnym tlakom nepodľahne (video)

Podpíše Pellegrini zákon o Slovenskej televízii a rozhlase? Prezident zdôraznil, že mediálnym tlakom nepodľahne (video)

21.6.2024 (SITA.sk) – „Ešte je predčasné povedať, či sa chystám podpísať zákon o STVR“, uviedol počas svojej návštevy Košíc prezident Peter Pellegrini na margo toho, či podpíše schválenú legislatívu o verejnoprávnom vysielateľovi.

Hlava štátu zdôraznila, že si potrebuje naštudovať definitívne znenie, v akom bol zákon schválený v parlamente. Poznamenal, že v čase prípravy zákona bol ešte predsedom jednej z koaličných strán.

Pokiaľ v zákone nevzhliadnem niečo, čo by bolo v rozpore s ústavou, alebo kde by som ja mal pochybnosť, že ide o nejaké bránenie slobode slova, alebo že by si nemohli zamestnanci STVR vykonávať svoju prácu normálne, tak ho, samozrejme, podpíšem. Ak by som tam vzhliadol nejaké vážne ustanovenia, tak budem zvažovať jeho vrátenie, ale nepodľahnem mediálnym tlakom, nepodľahnem ani tlakom žiadnych výkrikov na sociálnych sieťach, ani žiadnym demonštráciám,“ vyjadril sa.

Zdôraznil, že sa bude riadiť vyslovene literou zákona a nie emóciou, ktorá okolo zákona vzniká. Dodal, že rozumie, že zamestnanci verejnoprávneho telerozhlasu majú obavy, no zdôraznil, že pre neho je dôležité, aby sa táto inštitúcia rozvíjala, zvyšovali sa platy jej zamestnancov a investovalo sa do nej.

Ak toto všetko má ten zákon priniesť, tak moju podporu bude mať,“ uzavrel.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdroj: SITA.sk – Podpíše Pellegrini zákon o Slovenskej televízii a rozhlase? Prezident zdôraznil, že mediálnym tlakom nepodľahne (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kúpanie v obci Rudník sa skončilo tragédiou, dvaja ľudia skočili do vody a už sa nevynorili

Po dvoch osobách vo veku 14 a 21 rokov pátrali policajti aj so služobným psom, hasiči aj dobrovoľní hasiči.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *