Home / SLOVENSKO / Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

17.6.2024 (SITA.sk) –

Hnutie považuje za neprijateľné, aby predstavitelia štátu podporovali Bombica, ktorý vo svojich diskusných reláciách šikanuje a terorizuje konkrétne osoby, šíri nenávisť voči rôznym skupinám, konšpiruje o „židovskom sprisahaní“. Do obrany Daniela Bombica sa podľa SPH zapojili viacerí štátni činitelia, vrátane ministra obrany Roberta Kaliňáka, ktorý sa vyjadril, že si Bombica “váži“, a nebol za svoju činnosť odsúdený.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Každý demokratický politik od stredu doľava aj doprava musí odmietnuť a odsúdiť akýkoľvek extrémistický slovník, konšpirácie, rasistické postoje a terorizovanie občanov. Žiadne šermovanie právnymi kľučkami nezastrie to, že Daniel Bombic nepokryte provokuje a šíri nacistické symboly a neštíti sa ani hajlovania,“ uviedlo vo vyhlásení SPH, pod ktoré sa podpísali Stanislav Mičev, Boris Zala i Peter Weiss.

SPH považuje obhajobu Bombica a jemu podobných za hanobenie odkazu Slovenského národného povstania (SNP) a boja Slovákov proti fašizmu. Na záver SPH vyzvalo všetkých reprezentantov štátu a politikov, aby neotvárali priestor a neobhajovali žiadne formy extrémizmu a neonacizmu.

Viac k témam: boj proti fašizmu, Extrémisti, Fašizmus, Minister obrany SR, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„To prasa bolo treba zastreliť,“ napísal Čech o atentáte na Fica. Smer vyčíta českej polícii, že to nerieši (video)

Tibor Gašpar v tejto súvislosti vyjadril rozčarovanie, keďže podľa neho v ČR bežne za „oveľa jemnejšie výroky" sú podozriví zadržaní a stíhaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *