Home / SLOVENSKO / Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia. Jeden človek zomrel, ďalší sú zranení

Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia. Jeden človek zomrel, ďalší sú zranení

17.6.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 17. júna, 16:54

V českom vojenskom výcvikovom obvode Libavá v Olomouckom kraji v pondelok vybuchla bližšie neurčená munícia. O život prišiel jeden vojak a ďalších osem ľudí je zranených. Udalosť rieši vojenská polícia. Informuje o tom portál Novinky.cz.

„Na mieste bolo zranených sedem vojakov z povolania a jeden občiansky zamestnanec. Jeden vojak na mieste bohužiaľ zomrel,“ uviedlo české ministerstvo obrany.

„Munícia vybuchla počas plánovaného výcviku pyrotechnikov,“ dodal rezort obrany.

„Prevzali sme miesto udalosti a začali úkony v trestnom konaní,“ povedala pre portál Novinky.cz bez ďalších podrobností hovorkyňa Vojenskej polície Kateřina Mlýnková.

Řešíme vážnou nehodu ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá, kde vybuchla zatím blíže neurčená munice. Na místě jsou bohužel zranění. Snažíme se poskytnout co nejrychlejší pomoc, zasahuje vrtulník záchranné služby. Událost řeší Vojenská policie.— Armáda ČR (@ArmadaCR) June 17, 2024

Viac k témam: České ministerstvo obrany, Munícia, Vojenská polícia, Výbuch, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia. Jeden človek zomrel, ďalší sú zranení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koalícia je podľa Danka stabilná, Tomáša k neuváženým vyjadreniam vyprovokoval moderátor (video)

Šéf SNS tak reagoval na pondelňajšie vyjadrenia ministra práce Erika Tomáša v relácii Rádia Expres.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *