Home / SVET / Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil

15.6.2024 (SITA.sk) – Nemecká polícia v piatok zastrelila Afganca, ktorý v meste Wolmirstedt smrteľne napadol svojho krajana a neskôr zranil troch ľudí sledujúcich futbalový zápas v rámci Majstrovstiev Európy vo futbale. Polícia v sobotu informovala, že incident sa stal večer predtým.

Dvadsaťsedemročný muž najprv napadol 23-ročného Afganca „predmetom podobným nožu“ a ten neskôr podľahol zraneniam. Muž neskôr napadol skupinu ľudí, ktorá sa pozerala na vysielanie zápasu medzi Nemeckom a Škótskom na dvore rodinného domu. Troch mužov zranil, dvoch z toho vážne, povedala polícia.

Útočník bol podľa polície stále ozbrojený rovnakým predmetom a napadol aj policajtov, ktorí prišli na miesto činu. Dvaja policajti muža postrelili a on neskôr v nemocnici zraneniam podľahol.

Motív činu je podľa polície neznámy. Ministerstvo vnútra Saska-Anhaltska uviedlo, že polícia zvýšila prítomnosť naprieč spolkovou krajinou.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale, Napadnutie, Nemecká polícia
Zdroj: SITA.sk – Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Popradská spoločnosť dodá ministerstvu obrany 13 nákladných vozňov, poslúžia ozbrojeným silám na prepravu techniky (video)

Vozne pre ministerstvo objednala agentúra NSPA, ktorá zabezpečuje podobné verejné obstarávania pre všetky členské krajiny NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *