Home / SVET / Krym sa ako základňa môže stať pre ruskú armádu neudržateľným, tvrdia vojenskí analytici

Krym sa ako základňa môže stať pre ruskú armádu neudržateľným, tvrdia vojenskí analytici

14.6.2024 (SITA.sk) – Pretrvávajúce ukrajinské útoky proti ruským vojenským objektom na okupovanom Kryme podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) zreteľne nútia ruskú armádu vyčleňovať pre Krym dodatočné prostriedky protivzdušnej obrany s cieľom brániť existujúce základne a logistickú infraštruktúru.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Inštitút však dospel k záveru, že presun ruských systémov protivzdušnej obrany na Krym znamená väčšiu zraniteľnosť tejto ruskej techniky.

Ďalšie ukrajinské útoky proti takýmto prostriedkom protivzdušnej obrany môžu podľa ISW spôsobiť, že polostrov bude neudržateľný ako základňa pre ruskú armádu. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

ISW v tejto súvislosti pripomína, že podľa časopisu Forbes je pre Moskvu na Kryme čoraz ťažšie brániť leteckú základňu Belbek. Podľa časopisu ukrajinská armáda totiž napríklad 12. júna pravdepodobne poškodila časti štyroch alebo piatich ruských systémov S-400.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Krym sa ako základňa môže stať pre ruskú armádu neudržateľným, tvrdia vojenskí analytici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Popradská spoločnosť dodá ministerstvu obrany 13 nákladných vozňov, poslúžia ozbrojeným silám na prepravu techniky (video)

Vozne pre ministerstvo objednala agentúra NSPA, ktorá zabezpečuje podobné verejné obstarávania pre všetky členské krajiny NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *